Home » Alles wat het leven zo heerlijk maakt

Alles wat het leven zo heerlijk maakt

Nidum | House of Inspiration

Door Veerle van Heertum

Het idyllische vestingstadje Grave is een ware interieurspot rijker. Lonneke van der Weyden en Aard Keijser, de bevlogen eigenaren van het maatwerkmeubelbedrijf Keijser&Co, metamorfoseerden in samenwerking met tal van partners het monumentale Arsenaal, dat de laatste vijftien jaar leeg stond en in een zeer ver verleden dienstdeed als munitieopslag, kazerne en psychiatrische inrichting. Het enorme gebouw, voorzien van een sfeervolle binnentuin, biedt thans plaats aan onder meer de showrooms van Keijser&Co, topbedrijven uit de woonbranche en restaurant Ovum, en wordt volgend jaar nog verrijkt met een bijzonder boetiekhotel. “Een unieke plek voor liefhebbers van luxe lifestyle, kunst, food en interieur. Zowel particulieren als interieurprofessionals zijn bij Nidum van harte welkom.”

Via de uitnodigende entree stappen we de broedplaats voor inspiratie binnen en voelen we direct dat we een gebouw betreden waar het bruist en leeft. En dat vraagt om een ontdekkingstocht. Aan de linkerzijde zien we een spannende gangpartij, waar in een ver verleden de kazematten waren ondergebracht. In inspiratiecentrum Nidum – Latijn voor nest – bieden de charmante ruimtes met een fraaie ronding onderdak aan kleine showrooms en winkels  van topmerken, waaronder AEQUINOX, SMIT&DORLAS en Ontwerpstudio De Overhaag. Aan het einde van deze gang vinden we het stijlvol verlichte onderkomen van Nidum Wines.

Kunstexposities

Als we vanuit de entree naar rechts lopen, betreden we het luxe ingerichte Nidum Store, waar onder meer woonaccessoire, lingerie en beautyproducten worden verkocht. Naast deze belevingsruimte vinden we tevens een luxe bloemenatelier: de perfecte plek om het interieur, balkon of terras te voorzien van zijden bloemen en planten, geurkaarsen, potten en sierkussens. Als we verder naar achteren gaan, ontwaren we prachtige door veel glas omgeven en aan de riante binnentuin gelegen ruimtes, die zich perfect lenen voor de door Nidum georganiseerde kunstexposities. Momenteel zijn er exposities te zien van Micky Hoogendijk, Carina Wagenaar, Wendy Buiter, Chris Tap, Lucy Besson, Alexander Bobkin  en Ans de Kruyf. Een van de in Nidum geplaatste piano’s van Pianometropool verhoogt hier de sfeer.

Samenwerkende toppartijen

De zeer ruime en luxe showroom van Keijser&Co vormt het kloppende hart van het prachtige pand. Tal van sfeervolle meubelopstellingen – verrijkt met prachtige kunst en verlichting van BY EVE – zorgen voor ultieme wooninspiratie. “Als bezoekers het meubelstuk of de opstelling van hun dromen vinden, verwijzen wij hen graag door naar een van onze dealers in het land”, legt Lonneke uit. “In de overige showrooms die Nidum rijk is, kunnen ze desgewenst op zoek naar producten en accessoires voor de inrichting van de rest van de ruimte of woning. Zo geven de topmerken en bedrijven Your Walls, Your Floor, JAB Anstoetz en de Plintenfabriek.nl/Sokkelfabriek.nl op stijlvolle wijze invulling aan het Architectenlab op de eerste verdieping. Ook Alphenberg Leather en Nidum Design Beds vinden de bezoekers terug op deze verdieping. In het verlengde van onze showroom toont Bogarden powered by Borek nog de mooiste tuinmeubelen, parasols en tuinaccessoires én is op de begane grond ook nog Nidum Bath & More gelegen. Hier vinden bezoekers alles voor hun droombadkamer. Van sanitair en prachtige tegels tot handdoeken. Door goed samen te werken, dragen we allemaal bij aan het succes van Nidum.” Het luxe topmerk Borek zien we ook terug in de royale en sfeervolle binnentuin van Nidum, waar een prachtig tuinmeubel als kunststuk prijkt.

Restaurant Ovum

Het geheel aan de andere zijde van de hoofdingang gesitueerde restaurant Ovum – Latijn voor ei – is de perfecte plek om een inspirerende dag af te sluiten met een overheerlijke maaltijd. Het restaurant – voorzien van een eigen ingang aan de Sint Jorisstraat en bestaande uit verschillende ruimtes – en het aangrenzende en overdekte terras zijn smaakvol ingericht en afgewerkt met meubelen, producten en materialen van Keijzer&Co en de diverse partners. Bijzonder sierlijk is de voormalige kapel, die de perfecte setting vormt voor een intieme bruiloft of feestelijke gelegenheid. In de sfeervolle toiletten zijn producten van Airspot toegepast. Het bedrijf levert ventielen geïntegreerd in verlichtingsarmaturen (spots), waardoor de esthetische waarde van de ruimte gehandhaafd blijft.

De gigantische renovatie was uitdagend en ingrijpend, maar het resultaat mag er zeker zijn. “En nu de hotelkamers nog”, geeft Lonneke aan. “Op de eerste verdieping gaan zes gerenommeerde (interieur)architecten en designers elk een unieke suite inrichten met in Nidum getoonde meubels, materialen en accessoires. Als die klaar zijn, is het droomplaatje dat Aard en ik in ons hoofd hadden compleet.” Als het zover is, komen we als EXCELLENT magazine graag terug om ook daarvan te genieten.

Bron: Nidum website
Fotografie: Patrick Meis

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief