Als woondromen werkelijkheid worden

Droomplaatje

Meer dan tevreden over de eerdere samenwerkingen met Wolterinck legden de opdrachtgevers ook het complete ontwerp – het exterieur, het interieur, en de tuin – van hun nieuw te verrijzen droomwoning in de creatieve en vakkundige handen van het veelzijdige opererende ontwerpbureau.

Na een gezamenlijk bezoek aan de prachtig gelegen kavel ontwierp een met zorg en samengesteld creatief team van Wolterinck – onder bezielende supervisie van Marcel – onder meer op basis van de locatie, de stand van de zon en de wensen en dromen van de opdrachtgevers een prachtig jaloersmakend droomplaatje. De inrichting en styling is in nauwe samenspraak met de bewoners ontstaan.

Interieurarchitectuur & styling: Wolterinck | meubels: privébezit klant.

Metaal van VeroMetal.

Luchtverversing en verlichting van Airspot.

Heerlijke connectie

Aan de theatrale entree, de symmetrie en herhaling in het ontwerp – waardoor rust ontstaat – de heldere zichtlijnen en een wat betreft materiaalgebruik ingetogen basis herkennen we de creatieve handtekening van Wolterinck. Geheel naar wens van de opdrachtgevers voel je aan de van veel glas voorziene achterzijde een heerlijke connectie tussen binnen en buiten, waarbij in het ontwerp rekening is gehouden met de privacy van de bewoners.

In de door Wolterinck ontworpen tuin vormen de minimalistische pergola’s stijlvolle elementen en zien we een fraaie overgang tussen de strakke architectuur rondom de woning en de natuurlijke, organische grasgroepen aan de waterkant.

In de riante en toch geborgen woning paste Wolterinck natuurlijke materialen als eikenhout, zwart staal, blauwstaal en verschillende soorten natuursteen toe. Ook zien we in de woning elementen – onder meer de wanden in het hart van de woning – waarop metaal is gespoten, een techniek die zorgt voor een uniek en karaktervol design in het totaalplaatje.

Grootsheid van waanzinnige keuken

Op de begane grond situeerde Wolterinck onder meer een prachtige en metershoge woonkamer, waarin tevens de bibliotheek is gelegen. Het stijlvolle meubilair, het riante uitzicht en de grote lichtinval maken de sfeer in deze ruimte compleet. Het souterrain biedt plaats aan meerdere slaap- en badkamers, wellness-ruimtes en een prachtige loungeruimte die is voorzien van een openhaard.

De trap die naar deze lager gelegen verdieping leidt vormt een ware eyecatcher. Het paradepaardje in de woning is de aan de achterzijde gelegen keuken. De basis van zowel de keuken als de bijkeuken is ontworpen door Wolterinck en op basis van hun kennis, ervaring en creativiteit perfectioneerde en verfijnde Culimaat High End Kitchens het ontwerp.

Marcel Wolterinck: “De grootsheid van deze keuken is waanzinnig. Het is zo ongelofelijk mooi geworden. Briljant gewoon. Culimaat beschikt over ontzettend veel kwaliteit en originaliteit. Ze denken mee over het materiaalgebruik, de vormgeving, de detaillering en zeker ook de functionaliteit en het gebruikersgemak. Vandaar dat wij heel graag gebruikmaken van hun expertise.”

Ook Twan Swanenberg, samen met zijn broer Davy eigenaar van de prijswinnende high-end keukenspecialist Culimaat kijkt met veel genoegen naar de oogstrelende en van alle gemakken voorziene droomkeuken. “Het rijke materiaalgebruik – zo is de ombouw van de keuken van messing – , de hoogwaardige apparatuur, de indeling en de detaillering …

“Alles klopt. Zeker ook in combinatie met de rest van het interieur in deze ruimte en het prachtige uitzicht op de tuin. De medewerkers van Wolterinck ontwerpen fantastische dingen, hebben verstand van zaken en communiceren open en duidelijk. Dat maakt dat wij graag met ze samenwerken.”

High-end keuken van Culimaat. 

Tot in de details

De door Wolterinck ontworpen tuin is aangelegd door Ernst Baas Hoveniers, het in Waddinxveen gelegen bedrijf dat in de vorige tuin van de opdrachtgevers al het onderhoud verzorgde.

“In goed overleg met Wolterinck zijn we tot het maximaal haalbare gekomen op deze moeilijke veengrond-locatie. Het was vooral op logistiek vlak een grote uitdaging om de tuin aan te leggen. De woning ligt immers in een waterrijk gebied en dan moet je, gezien de zachte grond, voorzichtig zijn met zware vrachtauto’s. Maar het is binnen de gestelde tijd gelukt om de tuin te realiseren.”

“Waaraan onze hand te ontdekken is? Aan de perfectie tot in het detail. Het hele groene plaatje klopt en de afwerking is van hoog niveau. Wij zijn er als bedrijf trots op dat we een rol mochten spelen in de realisatie van dit iconische project en we tevens het onderhoud van de tuin mogen verzorgen”, geeft eigenaar Ernst Baas aan.

Tijdens de fotoshoot kijkt hij tevreden naar de bijzondere tuin. “Het ligt er prachtig bij.”

Aangelegde tuin Ernst Baas Hoveniers.