Home » Ambachtelijk en liefdevol maatwerk

Ambachtelijk en liefdevol maatwerk

Door admin

Eiken gebinten

Bij het in 1996 als algemeen bouwbedrijf gestarte Waaijenberg Eikenhout groeide door de jaren heen de liefde voor het ambacht en het werken met (oud) eikenhout, waardoor het familiebedrijf de keuze maakte om zich te specialiseren in het vervaardigen én restaureren van eiken gebinten.

Matthijs Waaijenberg: “Bij ons rees de vraag: waarom niet terug naar de authentieke bouwmethodes en de benodigde draagconstructie zoveel mogelijk uitvoeren in sfeervol eikenhout waarbij elk spant en elke balk uniek is?”

“Met dit, vaak eeuwenoude eikenhout en tot in detail afgewerkte houten constructies voegen we warmte, karakter, beleving en een natuurlijk element toe aan een woning. Het duurzame eikenhout past in zowel strakke als landelijke interieurs.”

Het gehele traject

Waaijenberg Eikenhout besteedt veel aandacht aan een persoonlijke en klantgerichte benadering en begeleidt klanten tijdens het gehele traject.

“Samen met de overige partijen die bij het project betrokken zijn, gaan we elk project weer voor het hoogst haalbare en het allermooiste eindresultaat. Om tot dat prachtplaatje te komen, is het voor ons belangrijk om al in een zo vroeg mogelijk stadium bij het project betrokken te zijn.”

“Met onze enorme ervaring en kennis op het gebied van oude bouwmaterialen en de daarbij horende bouwmethodes adviseren wij de opdrachtgever gedurende het hele traject in de vele keuzes die gemaakt moeten worden. Op deze manier zorgen we ervoor dat vanaf de eerste schets tot de eindoplevering gestuurd wordt op het juiste evenwicht in de toe te passen materialen”, geeft Matthijs Waaijenberg aan.

“Het in Kootwijkerbroek gelegen bedrijf vervaardigt niet alleen eikenhouten constructies op maat, maar realiseert tevens houten bijgebouwen, schuren en maatwerkmeubilair als keukenfronten, binnendeuren en kasten van eikenhout.”

“Het is bovendien gespecialiseerd in het restaureren van gebinten van oud eikenhout. “Wij zijn in staat om de antieke gebinten uit oude gebouwen op een duurzame manier terug te winnen. Deze oude gebinten worden door ons ervaren en vakkundige personeel op een zorgvuldige manier gedemonteerd en hergebruikt in de panden van onze klanten.”

Authentiek

“Zo gebruiken wij ze als basis voor een nieuw ontwerp van een authentieke boerderij, een prachtig landhuis, luxe bijgebouwen, hooibergen, sfeervolle wijnkelders, karaktervolle werkkamers tot”¦ <hier valt Matthijs even stil> ja, wat eigenlijk niet? Met het gebruik van deze authentieke onderdelen wordt een unieke en bijzondere sfeer gecreëerd in een ruimte.”

“In combinatie met een passende inrichting kunnen opdrachtgevers hun dromen realiseren”, aldus Matthijs.

Hij vervolgt: “Bij ieder project houden wij zelfs de kleinste details nauwlettend in de gaten. Doordat wij het ambacht en de bijzondere manier van afwerking op een unieke manier weten te combineren, zijn wij in staat om elk project succesvol af te ronden en het droombeeld van de opdrachtgever te overtreffen.”

Meer informatie over Waaijenberg Eikenhout?

Klik HIER! 

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief