Home » Ambachtelijke woning Rhenen

Ambachtelijke woning Rhenen

Door admin

Driehoekige kavel

Een toch wel unieke plek om te wonen. Naast de entree van het landgoed Prattenburg ligt deze driehoekige kavel, omsloten aan twee zijden door een bosrand en aan de andere zijde begrensd door de rondweg van Veenendaal. Niet een plek om een standaard huis op te bouwen. Gelukkig ook het idee van de opdrachtgever: het moest een huis worden met een “wauw” effect.

Unieke vorm

De vorm van het huis is zodanig gekozen dat deze zo langgerekt mogelijk overkomt, van welke kant je het huis ook ziet. Daarnaast zorgen de drie vleugels van de plattegrond voor een gewenste verdeling van de tuin: een formele entreezone met slingerende toegangsweg, een landschappelijke zone als afscherming van de drukke rondweg en als laatste een besloten privé-tuin uitkijkend naar de prachtige bosrand en perfect liggend op de zon.

 

Landelijke omgeving

Door gebruik te maken van en het versterken van de bestaande hoogteverschillen in het landschap ontstaat er een mogelijkheid om op eenvoudige manier de hele woning te onderkelderen. De slingerende oprijlaan takt dan bijvoorbeeld af en loopt langzaam af richting de lager gelegen garage.

Het gevelmateriaal bestaat uit langgerekte natuurstenen stenen die het huis verankeren in de tuin. Daarboven “zweeft” het vrij vormgegeven dak als een soort tentdoek over de begane grond.

 

 

Laat u inspireren door Architectenbureau Jules Zwijsen

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief