Home » Beleef het ultieme restaurantinterieur

Beleef het ultieme restaurantinterieur

Door admin

Genieten van elkaars gezelschap

“Bij Brut172 draait het om beleving. om in een fijne en ongedwongen sfeer te genieten van lekker eten, heerlijke dranken en van elkaars gezelschap. Er gebeurt hier iets. Je zit niet je hele bezoek op dezelfde stoel aan dezelfde tafel.”

“Je bent in beweging. samen met je gezelschap maak je herinneringen. Brut172 is meer dan eten alleen.”

Welkom in de nieuwe wereld van topchef Hans van Wolde. Hij verkocht zijn Maastrichtse sterrenrestaurant Beluga en realiseerde, samen met interieurarchitect Niels Maier en andere hoogwaardige partijen uit de bouw- en interieur-wereld zijn nieuwe droom.

“Kom binnen, wees welkom”

Volledig gerenoveerde boerderij

Het gevoel dat je een speciale en onvergetelijke tijd tegemoet gaat, begint eigenlijk al tijdens de laatste kilometers van de rit naar het in het Zuid-Limburgse Mergelland gelegen dorpje Reijmerstok.

Op zo”n twintig kilometer van Maastricht of Heerlen, waan je je in een andere wereld. Op vakantie. En dat in eigen land. De auto koerst over heuvels, maakt scherpe bochten in gehuchtjes waar we nog nooit eerder van hoorden en we kijken uit over adembenemende vergezichten en landerijen.

Op de eindbestemming van onze trip loopt de gepassioneerde chef-kok Hans van Wolde zijn bezoek tegemoet. Met gepaste trots en vol energie opent hij de entreedeur en neemt ons mee op reis door de compleet en met oog voor detail en respect voor het verleden gerenoveerde boerderij, waarin hij zelf ook woont.

Op reis door het restaurant

“Na een vriendelijke ontvangst, waarbij onze medewerkers de jas ophangen in de achter glas verscholen garderobe, serveren we in de naastgelegen wijnbar ”“ door Niels Maier op maat ontworpen en in koper uitgevoerd ”“ de gasten een eerste drankje en een hapje.”

“Diepe technobeats en bijzondere verlichting dragen hier, maar ook in de rest van het pand, bij aan de sfeer en de beleving. Via een lange gang nemen we de gasten vervolgens mee naar de lounge, waar ze een tweede drankje en hapje krijgen aangeboden en waar ze heerlijk relaxend op de prachtige stoelen en grote banken de kaart ontvangen.”

“Daarna vervolgen we onze reis naar de voorbereidingskeuken, waar ze ook weer genieten van een lekker hapje om uit te komen in het bovengelegen restaurant ”“ te bereiken via de trap in de keuken.”

“Aldaar lopen ze door de open keuken en worden ze naar hun tafel geleid. Dit is net iets anders dan dat je een restaurant bezoekt en de hele avond op dezelfde stoel zit, toch?”, knipoogt Hans van Wolde.

In het indrukwekkende restaurant tellen we slechts zeven tafels, waardoor voor de gasten rust en ruimte ontstaat. “En dat maakt het exclusief”, voegt Hans toe.

“Gasten kunnen ook aan de chef”s table aanschuiven. Die zes mensen zitten letterlijk bij mij in de keuken.”

Schapenstal

Als de gast heeft genoten van de kookkunsten van Hans en zijn brigade, eindigt de reis in de lounge ”“ die we bereiken via een statige stalen trap ”“ waar nog ruimte is voor een digestief in heerlijke sferen.

“Na de aankoop schepten we hier de mest nog naar buiten, want in deze ruimte stonden de schapen”, lacht interieurarchitect Niels Maier, die zich bij het bezoek heeft gevoegd.

“Waarom ik voor Niels koos? Ik heb veel naar het werk van verschillende interieurarchitecten gekeken, maar kwam steeds weer bij hem terug en heb verder ook niemand benaderd. Zijn stijl spreekt me aan, hij heeft echt belachelijk veel kennis van materialen, is een vakidioot en we hebben al jaren een goede klik”, roemt Hans de vanuit Maastricht werkende Niels Maier.

Minimal Luxury in rauwe omgeving

“Hans vertelde me over zijn droom en nam me mee naar deze boerderij. Al snel zag ik de kracht en de potentie van het gebouw en de plek en wist dat we middels een grondige verbouwing en in samenwerking met vakkundige bedrijven iets fantastisch konden realiseren.”

“Het enthousiasme dat ik toen voelde, voel ik nu ik hier weer ben nog steeds. Hier hangt een heerlijke vibe”, geeft Niels aan, terwijl hij rondkijkt in het restaurant.

“Het concept dat Hans in zijn hoofd had ”“ een eerlijk, puur, rauw, bruut en ongedwongen toprestaurant ”“, vertaalde ik door in materialen, kleuren en contrasten.”

“Pure bakstenen muren, beton, hout, koper, messing, het vuur van de openhaard in de lounge: alles smelt samen tot een totaalplaatje dat stijl en perfectie ademt en aansluit op de droom van Hans en de topgerechten die hij serveert. Een interieur dat ikzelf omschrijf als minimal luxury in een rauwe omgeving”, aldus de creatieve vakman, die tevens in samenspraak met Hans de verrassende indeling van het restaurant ontwierp.

“Hoe we tot de naam van het restaurant zijn gekomen?”, stelt Hans de vraag, die hij direct beantwoordt. “Brut verwijst naar de brute rauwheid van de omgeving en de inrichting van het restaurant dat 172 meter boven het zeeniveau ligt. Dat samen maakt de naam Brut172.”

Verrassend en stijlvol maatwerk

Het prachtige maatwerk dat het restaurant verrijkt, is door Niels Maier ontworpen en door vakmensen gerealiseerd. “Stuk voor stuk eyecatchers. De reeds genoemde wijnbar, de in messing uitgevoerde ontvangstdesk en natuurlijk de in marmer uitgevoerde tafels. Echt fantastisch! In eerste instantie was het plan om Italiaanse tafels van duizenden en duizenden euro”s te plaatsen.

Toen daagde ik Niels uit om zelf iets te ontwerpen met de Brut Marble Dining Table als resultaat. Echt vakwerk en veel mooier en beter passend bij het restaurant dan de peperdure tafels uit Itali딝, lacht Hans.

“Komen jullie terug als echt alles klaar is? In de toekomst kunnen gasten desgewenst slapen in een van de drie suites. Niels ontwerpt nog een ruimte waar gasten met een groep van tien tot twaalf mensen kunnen genieten van private dining.”

“Op de 3,5 hectare grond die bij het restaurant horen, plaatsen we kassen waar we zelf onze groente en fruit gaan verbouwen, we gaan hier in een nieuw te bouwen ruimte brood bakken, mensen kunnen later aan een grote brute tafel in de tuin eten en ”¦.”

Het is duidelijk dat de droom van Hans van Wolde pas voor een deel is verwezenlijkt. “Het mooiste van Nederland? Uniek sowieso en noem mij maar een mooier restaurant”, sluit de gedreven en goedlachse vakman knipogend af.

Stijlvolle sfeermakers op maat

Realisatie mede-dankzij MD&R interior projects and styling …

“Samen met interieurarchitect Niels Maier hebben wij zijn ontwerp verfraaid door bij de visie van Niels en eigenaar Hans van Wolde passende designobjecten en maatwerkmeubels ”“ uitgevoerd met de juiste materialen en in de juiste kleurstellingen ”“ toe te passen”, legt Vivianne Meijs uit.

De bevlogen eigenaresse van MD&R interior projects and styling kijkt met gepaste trots naar de inrichting van de loungeruimte op de begane grond.

“De ruim 4 meter lange en uit één stuk gerealiseerde bank is exclusief voor Brut172 ontworpen, net als de poefjes die je ziet. De stoelen zijn van het topmerk Cassina en ontworpen door de befaamde Pierre Jeanneret.”

“De kleurstelling van de stoffering is door ons geheel naar wens van Niels en Hans uitgevoerd. De tafeltjes zijn ontworpen door de Belgische designer Bea Mombaers. Ook bij dit meubel pasten we de kleurstelling aan op de wensen van Niels en Hans.”

“In het restaurantgedeelte zie je stoelen van Cassina ”“ ook weer door Pierre Jeanneret ontworpen ”“ en stijlvolle, exclusief voor Brut172 uit Australië afkomstige barkrukken. De ronde banken die perfect aansluiten op de door Niels ontworpen tafels zijn maatwerk Collection Particuliers en aangepast in exclusieve Brut172-stof.”

Interieur op hoog niveau

Realisatie dankzij Slangen Interieurbouw … 

“De van spiegels voorziene garderobewand, de in messing uitgevoerde balie bij de entree, de geheel uit koper opgetrokken wijnbar, de toiletmeubels ”“ eveneens van koper ”“ , de schuifdeuren van barnwood en de keukenblokken in de keuken”, somt Jeroen Slangen enkele door zijn bedrijf Slangen Interieurbouw gerealiseerde elementen in het spraakmakende interieur van Brut172 op.

“En niet te vergeten de wandbekledingen van blauwstaal. Stuk voor stuk maatwerk dat met oog voor detail is gerealiseerd en tot in perfectie is afgewerkt.” Het in 1997 gestarte Slangen Interieurbouw staat voor kwaliteit, innovatie, service en creativiteit, zowel in materiaalgebruik als in ontwerp.”

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd in een rijk uitgeruste werkplaats van het in Maastricht gelegen bedrijf dat werkt voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers en veelvuldig totaalprojecten in opdracht van (interieur)architecten realiseert.

“Voor ons was dit een fantastisch project om aan mee te werken. Regelmatig hebben we met Hans en Niels om de tafel gezeten om de plannen te perfectioneren. En als je naar het eindresultaat kijkt, is het gelukt om samen met hen en alle andere partijen het perfecte plaatje te creëren.”

Samenwerking die naar meer smaakt

Realisatie dankzij Bloemen Parket …

Niels Maier, Hans van Wolde en Ingrid Bloemen zaten al eerder met elkaar aan tafel. In Beluga (Hans” vorige restaurant) werden de gasten culinair verwend op een vloer van Bloemen Parket. Dat Niels en Hans voor Brut172 wederom bij Ingrid aanklopten, bewijst dat hun eerdere samenwerking naar meer smaakte.

“Natuurlijk ben je trots als onze parketteurs opnieuw deel uit mogen maken van de “bouwbrigade”. Voor mij persoonlijk een erkenning en een nieuwe uitdaging om de lat weer net iets hoger te leggen”, omschrijft Ingrid haar trotse gevoel voor dit project.

De eikenhouten plankenvloer in het op de eerste verdieping gelegen restaurantgedeelte van Brut172 is een traditionele vloer in een eigentijds jasje. Ingrid typeert de vloer als een tikkeltje eigenwijs, verwijzend naar de kleurstelling en de behandeling.

”Passend bij het decor, superstrak en tot in het kleinste detail gelegd. Let maar eens op de afwerking rond de houten pilaren en de overgang naar het kookgedeelte. Precisiewerk en vakmanschap pur sang.”

Wat ook geldt voor de succesvolle combinatie van de houten vloer met de aanwezige vloerverwarming. Vloerbeleving op niveau.

Fotografie: Patrick Meis

Locatie: Restaurant Brut 172 te Reijmerstok

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief