Home » Beleving en balans in stijlvolle en heerlijke tuin

Beleving en balans in stijlvolle en heerlijke tuin

Sparq Tuinen

Door Veerle van Heertum

De klassiek ingerichte tuin met veel beplanting bood de bewoners weinig ruimte om met de familie in te genieten. Ze schakelden Sparq Tuinen in om de buitenruimte te metamorfoseren naar een stijlvolle en sfeervolle tuin en die te voorzien van een zwembad. Containers vol met groen en grond werden gevuld, en aan de hand van het ontwerp van algemeen directeur en tuinarchitect Gert-Jan Schouwenaar verrees een tuin die volledig past bij de wensen van de opdrachtgevers.  

In de sfeervolle tuin speelt het uitnodigende zwembad een heerlijk spel met de onderhoudsarme keramische tegels, het hout – toegepast bij het verhoogde terras aan de achterzijde en bij de scheidingswand aan de zijkant van de tuin –, de kiezels en de weelderige beplanting. Gert-Jan: “We creëerden een fraaie balans tussen de harde elementen zoals het zwembad en de terrassen en de zachte elementen, waarmee we het gebruikte groen – onder meer wuivende grasvlakken en meerstammige bomen – bedoelen. De hoge bomen die op gemeentegrond achter de kavel staan, versterken het natuurlijke gevoel dat de tuin uitstraalt. 

De tuin nodigt uit om in te zwemmen, te eten, te loungen, te ontspannen en vooral om in te genieten. “En dat is zeker wat onze opdrachtgevers doen. Ze maken met de kinderen en kleinkinderen optimaal gebruik van de mogelijkheden die de tuin biedt – ook bij minder hoge temperaturen – en zijn zeer te spreken over de uitstraling van de buitenruimte”, aldus Gert-Jan. 

Naamsverandering 

Deze zomer veranderde Stoop Tuinen de bedrijfsnaam in Sparq Tuinen. Het woord ‘Sparq’ is een knipoog naar het eurekamoment: hét geniale idee voor een tuin dat je als een komeet te binnen schiet. Strak vormgeven, weelderig invullen – zo ziet Sparq Tuinen de kern van zijn filosofie. De stijl? “Sparq-tuinen zijn spraakmakend en speels chic, en kenmerken zich door divers materiaalgebruik. Strakke borders afgewisseld met weelderig groen. Design en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Sparq gaat niet voor eenvoudig. Of saai. Sparq verrast. Iedere tuin heeft iets bijzonders nodig, een fonkeling, een ‘sparq’!“ 

De volgende partijen werkten mee aan dit project: 

Sparq Tuinen | Compass Pools Nederland 

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief