Home » Belgische bierspa

Belgische bierspa

Door Veerle van Heertum

Bath & Barley komt voort uit een mix van wellness en hospitality wat ons toeliet om uit meerdere vaten te tappen en conceptueel verder te gaan

In een historische pand in het oude stadscentrum van Brussel creëerde de Belgische designstudio WeWantMore de allereerste bierspa van België: Bath & Barley. De creatieve studio ontwierp een stijlvol totaalplaatje dat is gericht op een heerlijk gevoel van ontspanning en intimiteit, maar met een onmiskenbare link naar wat Bath & Barley onderscheidt: bier, baden en het befaamde biererfgoed van België. “Bath & Barley komt voort uit een mix van wellness en hospitality wat ons toeliet om uit meerdere vaten te tappen en conceptueel verder te gaan”, aldus Ruud Belmans, creatief directeur en founder van WeWantMore.

De gevel zet meteen de toon. De gebogen koperen installatie onthult niet veel, maar net genoeg om een glimp op te vangen van de ingang en de winkel van de spa. Het ontwerp is geïnspireerd op de oude koperen ketels die werden gebruikt om bier te brouwen. Eenmaal binnen roepen de gebogen vormen een gevoel van intimiteit en rust op.

Aan het plafon hangt gedroogde gerst en hop. Hun parfum voegt een zintuiglijk element toe aan de spaervaring, terwijl de bungelende takken de warme verlichting nog meer verzachten. De zichtbare muren, ruw beton en blauwe steen vervolledigen het aardse gevoel op de begane grond.

Het historische gebouw herbergde een prachtige gewelfde kelder. In die benedenruimte werkte We-WantMore consequent met meer traditionele materialen zoals koper, graan en glas-in-lood om de associatie met de middeleeuwse bierbrouwcultuur van België levend te houden. De glas-in-loodschermen bieden kuurgasten wat privacy, terwijl de illustraties – geïnspireerd op schilderingen in kerken – van bierbrouwende monniken en priesters nog een andere link zijn naar het verhaal van Bath & Barley. Je herkent ridders, ketels en biervaten. De minimalistisch geïllustreerde iconen maken deel uit van de visuele identiteit, en keren in het interieurontwerp terug in een stalen uitvoering.

Bier en baden!

Tijdens je bezoek aan Bath & Barley heb je toegang tot je eigen privéspa dat beschikt over eikenhouten ‘vaten’ gevuld met een mix van water, hop, gerst en gist. Dit aromatische mengsel wordt verwarmd tot 39 graden, wat niet alleen een heerlijk relaxende werking heeft, maar ook heel goed is voor je huid. Vanuit het bad tap je ook nog eens je eigen biertje voor een verfrissingsmoment. Ben je uitgebubbeld? Duik nog even lekker in de hopsauna en omring jezelf met heerlijke aroma’s.

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

WeWantMore | Bath & Barley

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief