Bepalende raambekleding

Luxe raambekleding

Raambekleding is bepalend voor de gehele uitstraling van een interieur. Er zijn dan ook diverse type raambekleding die elk hun eigen uitstraling en voordelen hebben. Raambekleding die een luxe uitstraling aan uw huis geven zijn jaloezieën, shutters en gordijnen.

Stijlvolle jaloezieën

Jaloezieën zijn één van de meest populaire type raambekleding van dit moment. Deze sfeervolle raamdecoratie is beschikbaar in aluminium, hout en PVC. Aluminium jaloezieën geven het interieur een strakke en moderne look. Ze passen perfect binnen een modern of industrieel interieur en geven de woning een stijlvolle afwerking. Jaloezieën zijn daarnaast erg praktisch en bieden de perfecte balans tussen lichtinval en privacy. Overdag kunnen de lamellen opengedraaid worden voor meer lichtinval en in de avond kunnen ze worden dichtgedraaid voor meer privacy.

Houten jaloezieën passen perfect binnen een Scandinavisch, klassiek of landelijk interieur. Deze houten look geeft meer sfeer aan de woning. Als laatste zijn de PVC jaloezieën geschikt voor de vochtige ruimtes in huis, zoals de badkamer en de keuken. Deze houtlook jaloezieën zijn namelijk vochtbestendig en geven dezelfde sfeer aan de ruimte als de echte houten jaloezieën. Jaloezieën geven een luxe effect, doordat ze precies op maat gemaakt zijn en voor een hoog afwerkingsniveau zorgen.

Stylish shutters

Shutters passen perfect binnen een Scandinavisch of landelijk interieur en zijn een ware eyecatcher binnen uw interieur. Shutters en jaloezieën worden vaak met elkaar verward, maar er is een daadwerkelijk verschil. Shutters hebben namelijk binnenluiken die ook opengeklapt kunnen worden, zodat het raam vrij is. Jaloezieën worden boven een raam gemonteerd.

Daarnaast worden shutters met een stang bediend en jaloezieën met een koord. Shutters bieden wel dezelfde prettige balans tussen lichtinval en privacy als jaloezieën. Daarnaast geven ze een luxe finishing touch aan de woning door het op maat gemaakt mechanisme.

Sfeervolle gordijnen

Gordijnen zijn naast praktisch, ook heel sfeervol. Overgordijnen zijn een perfecte keus voor in de slaapkamer en beschikbaar in verduisterende stoffen voor een goede nachtrust. Inbetweens zijn semi-verduisterende gordijnen. Dit soort gordijnen zijn een goede keus als er in beperkte mate licht mag binnenkomen.

Deze soepel vallende gordijnen creëren een luchtige sfeer en zijn ook goed te combineren met overgordijnen. Voor de luxe uitstraling is het belangrijk dat de gordijnen van kwaliteitsstoffen gemaakt worden. Het is ook mogelijk om meerdere lagen gordijnen op te hangen voor een luxe effect. Het is op dit moment bijvoorbeeld populair om donkere vitrage met overgordijnen te combineren.