Home » Oogstrelend en bijzonder interieur van hoofdkantoor Tronios

Oogstrelend en bijzonder interieur van hoofdkantoor Tronios

Remy Meijers

Door marketing

“Bezoekers zijn zonder uitzondering bijzonder onder de indruk van de luxe en warme sfeer die in ons hoofdkantoor voel- en zichtbaar is”, geeft Mario Velders van Tronios aan. De algemeen directeur van het wereldwijd opererende familiebedrijf dat een prominente speler in de licht- en geluidsbranche is, vervolgt: “Er zijn zelfs personeelsleden die aangeven dat ze op vrijdagmiddag liever hier zijn dan thuis, haha. Persoonlijk vind ik de bedrijfskantine op de begane grond erg geslaagd. Zowel qua indeling als qua uitstraling.” 

Verantwoordelijk voor het warme en sfeervolle karakter van het riante hoofdkantoor maar liefst 3.500 m² groot – is interieurarchitect Remy Meijers. Zijn opdracht was om vooral geen standaard kantooromgeving te ontwerpen, maar een huiselijk, dynamisch totaalplaatje te creëren dat aansluit bij het bedrijf en zijn werknemers. Een plek waar gewerkt wordt, maar waar zeker ook van genoten kan worden. Een kantoor op trots op te zijn. 

Geborgenheid  

Sfeerbepalend is de open indeling van het kantoor, die de transparantie van het bedrijf weerspiegelt. Aan de vele tientallen meters lange zichtlijnen ontwierp hij formele en informele vergader- en werkplekken, waarbij hij met glas- en lamellenwanden, maar ook met vloerkleden verschillende zones creëerde. Zo voorzag hij de royale ruimte van geborgenheid en een intiem karakter. Doordat verschillende meubelopstellingen – van houten picknicktafels tot comfortabele banken en kleurrijke fauteuils – zijn toegepast, heeft iedere zone zijn eigen uitstraling. De gietvloer en het open plafond verlenen het geheel een stoere industriële touch 

Luxe setting 

In de directievleugel koos Remy voor donker eikenhout en een visgraatvloer, waardoor een luxe setting ontstaat. Het smaakvolle maatwerk, de kunstwerken, de bijzondere lichtarmaturen, stijlvolle woonaccessoires en het meubilair – deels uit zijn eigen collectie – zorgen samen voor de gewenste huiselijke sfeer, waarbij ook de met glaspartijen afgesloten vergaderplekken tevens luxe en comfort ademen.  

Bedrijfskantine of restaurant? 

Remy kijkt met genoegen naar het eindresultaat en noemt net als algemeen directeur Mario Velders als eyecatcher de bedrijfskantine. Al kunnen we beter spreken van een prachtige ruimte met de allure van een restaurant. Geen standaard tafels en slechte verlichting, maar een sfeervol plaatje, waarin comfortabel meubilair, een fraai verlichte wand met verticale lamellen en betonstucwerk, een royale lichtinval  en een bank rondom een olijfboom de sfeer verhogen. 

Tekst: Sander Lemmens

Fotografie: René Gonkel

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief