Bijzonder vormenspel

Landelijke omgeving

De door Egide Meertens Plus Architecten ontworpen  nieuwbouwwoning is het laatste huis aan een rustig en prachtig straatje. Aan de voor- en rechterzijde kijkt het gezin uit over een landelijk gebied en aan de achterzijde vormen de Dijk en de Maas een dynamisch en aansprekend uitzicht.

De woning kent een bijzondere vormentaal en heeft een transparante en vriendelijke uitstraling. Opvallend is dat de toegepaste materialen aan zowel de binnen- als aan de buitenzijde constateren en toch voor een prettige samenhang zorgen.

Fraai sfeerbeeld

De compleet uit glas bestaande en overdekte voordeur zorgt al direct bij aankomst voor een fraai sfeerbeeld, omdat u via de door de ervaren Egide Meertens gecreëerde zichtlijn dwars door de woning richting de achtertuin kunt kijken. Door de diverse zit- en leefruimtes grenzend aan de zichtlijn te situeren, is er ondanks het open karakter sprake van de nodige privacy in de woning.

Naast het glas van de voordeur en de raampartijen bestaat het aansprekende exterieur uit beton, baksteen en houten gevelbekleding van Woodface. De lichte tinten in de rode baksteen refereren aan het beton en de puurheid van het donkere hout draagt bij aan de warme uitstraling van het totaalbeeld.

Aangenaam spel

Ook aan de binnenzijde spelen donkere en lichte tinten een aangenaam spel met elkaar. Daar de achterzijde op de begane grond volledig uit glas bestaat, speelt het natuurlijke licht een belangrijke rol in dit geheel.

Architect Egide Meertens situeerde onder meer twee in verschillende sferen uitgevoerde zitruimtes, de keuken en de eetkamer op de begane grond, die aan de achterzijde grenst aan het overdekte terras en de van een zwembad voorziene tuin. Ook vinden we een fraaie binnentuin terug in de woning.

Baden in het licht

Via de fraaie trappartij bereiken de bewoners de intiem uitgevoerde eerste verdieping die onder meer bestaat uit de diverse slaapvertrekken, een werkkamer en badkamer.

Verrassend en passend bij de ontwerpstijl van Egide Meertens is het dakraam dat boven het losstaande bad is gerealiseerd, waardoor de bewoners in alle privacy baden in het licht.

Fotografie | Phillipe van Gelooven