Home » Binnenkijken bij creatieve designer Jeroen van Zwetselaar

Binnenkijken bij creatieve designer Jeroen van Zwetselaar

Door Nicole Zaaijer

Samen met zijn vriendin Laura bouwde Jeroen van Zwetselaar in een landhuis uit het einde van de 19de eeuw aan hun nieuwe woondroom. Woonfuncties werden verplaatst, muren verdwenen en werden elders weer opgebouwd en vervolgens gaven ze de charmante villa hun eigen dromen en ziel mee. Exclusief voor EXCELLENT Magazine openen Jeroen en Laura hun deuren en geven ze ons een rondleiding door het heerlijke huis, waarin de zeer royale en door Jeroen op maat ontworpen leefkeuken en de imponerende glazen pui van messing – ook door Jeroen ontworpen – de beklijvende eyecatchers vormen.

JvZ eethoek

“We laten de historie van het pand en de kavel door het heden heen dansen. Een versmelting die soms wrijft, waardoor spanning ontstaat. Strakke architectuur ontmoet rock-’n-roll. In onze ontwerpen zie je dat de lijnen en verhoudingen kloppen en de meubels en accessoires zorgen voor een lekkere nonchalance”, zei Jeroen in de vorige uitgave van EXCELLENT Magazine. Leg deze woorden naast de beelden van zijn eigen interieur en je snapt direct wat hij bedoelt.

JvZ Keuken
JvZ Aerdenhout

De hoge ruimtes, de erkers, de klassieke haardpartij en de stijlvolle sierplafonds spelen een heerlijk spel met de warme aardse tinten, de industriële en ruige uitstraling van het maatwerk en het sfeerverhogende meubilair. “We houden van het leven en hebben graag vrienden en familie om ons heen. Vandaar dat we kozen voor grote banken, royale tafels en een bar in de keuken, zodat we genoeg plekken hebben om gezellig samen te zijn”, aldus Jeroen. “De kunstcollectie en de accessoires zoals de surfplank in de living en de fiets in slaapkamer dragen bij aan de weerspiegeling van onze ziel in het interieur.”

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Tekst: Sander Lemmens

Fotografie: Alexander van Berge

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief