5 ideeën voor een origineel relatiegeschenk

Wil jij je relaties bedanken voor het vertrouwen dat ze in jou hebben? Grote kans dat je uiteindelijk bij een relatiegeschenk uitkomt. Deze geschenken zijn er in allerlei soorten en maten, waardoor je mogelijk een standaardgeschenk kiest. Heeft dit niet je voorkeur? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst hebben wij 5 ideeën voor een origineel relatiegeschenk op een rijtje gezet.

Serveerplank

Wie een relatiegeschenk cadeau doet, wil ongetwijfeld dat de ontvanger hier iets aan heeft. Toch wordt er vaak voor een geschenk gekozen dat in de kast of la beland. Wil je dit voorkomen? Dan is een serveerplank een goede keuze. De ontvanger kan dit geschenk namelijk voor verschillende doeleinden gebruiken. Hij kan er hapjes op serveren bij een verjaardag, maar ook stukken vlees die op de barbecue bereid zijn. Als je voor een houten plank kiest, is het bovendien leuk om het logo van je bedrijf erin te laten branden. Wil je het extra persoonlijk maken? Dan kun je de serveerplank ook voorzien van de persoons- of bedrijfsnaam van de ontvanger.

Sieraad

Omdat sieraden behoorlijk prijzig kunnen zijn, wordt het niet snel als relatiegeschenk ingezet. Dit is juist een reden om er wel voor te kiezen als je het ons vraagt, want je geeft je relaties een origineel cadeau. Denk overigens niet dat sieraden standaard veel geld kosten, want dat hoeft helemaal niet. Als je goed zoekt, lukt het je vast en zeker om ze voor een redelijke prijs op de kop te tikken. Je kunt ze eventueel ook zelf maken, daar wordt het relatiegeschenk alleen nog maar origineler van.

Plant

Dit is waarschijnlijk wederom een geschenk waar je niet zo snel aan denkt als jij je relaties in het zonnetje wilt zetten. Kies je er wel voor om een plant cadeau te doen? Dan scoor je ongetwijfeld punten bij je relaties, want de meeste mensen houden van planten. Bovendien zorg je hiermee voor een blijvende herinnering. Een plant krijgt namelijk vaak een plekje in huis of op kantoor. Als relaties naar de plant kijken, zullen ze telkens aan jou denken en dat is uiteraard alleen maar positief.

Kunst

De meeste mensen zien kunst niet als een geschikt relatiegeschenk, maar dat is het wel degelijk. Je kunt ervoor kiezen om zelf een kunstwerk te laten maken, maar dat is vaak behoorlijk prijzig. Wil je liever wat minder geld uitgeven? Dan kun je bijvoorbeeld bronzen beeldjes kopen voor je relaties. Kies er niet lukraak eentje uit, maar ga op zoek naar een beeldje dat jullie relatie symboliseert. Je relaties kunnen het ongetwijfeld waarderen als zij zo’n geschenk krijgen.

macarons cadeau

Wil jij graag iets met kunst als relatiegeschenk geven, maar vind je het lastig om een keuze te maken? Kies dan niet zelf, maar laat de keuze over aan je relaties. Dit kun je doen door ze een cadeaubon van Artihove te geven. Je bepaalt zelf de hoogte van het bedrag en je relatie kan hier vervolgens iets leuks voor uitzoeken.

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!