5 soorten douches voor jouw nieuwe badkamer

Als je een nieuwe badkamer hebt, is de douche een belangrijk element. Een nieuwe douche zorgt ervoor dat je badkamer een mooie uitstraling heeft, maar natuurlijk ook dat je fris de dag begint of eindigt. Maar, hoe kies je de juiste douche voor je badkamer? Dat vertellen we je in deze blog. We zetten 5 soorten douches voor je op een rijtje, zodat je de juiste keuze maakt.

Soorten douches

Er zijn veel verschillende soorten douches waar je uit kunt kiezen voor je nieuwe badkamer. Welke douche je kiest, hangt maar net af van wat je voorkeuren zijn. Je wil dat de douche in de stijl van jouw badkamer past, maar de douche moet ook functioneel zijn. Om de perfecte douche te kiezen, geven wij je hieronder een aantal voorbeelden.

Inloopdouche

Ben je op zoek naar een stijlvolle douche? Dan is een inloopdouche de geschikte keuze. In tegenstelling tot andere douches is er bij de inloopdouche nagenoeg geen drempel of instap, waardoor je jouw douche makkelijk instapt. Ook zorgt een inloopdouche voor een ruimtelijk effect in jouw badkamer

Bad-douche combinatie

Wanneer er in jouw badkamer niet voldoende ruimte is voor een bad én douche, kies je voor een bad-douche combinatie. Zoals de naam al verklapt, combineert deze douche een bad en douche in één. Dit is een praktische oplossing voor kleinere badkamers.

Regendouche

Thuiskomen en ontspannen onder een regenbui? Dat doe je met de regendouche. Dit werkt voor veel mensen erg ontspannend, omdat de douche ook hele zachte stralen heeft. Je kiest er ook voor om deze te combineren met een douche die je vast kunt pakken, als je dat prettig vindt. Voor advies in mogelijkheden kun je dit altijd navragen in een sanitairwinkel aan een professional.

Massagedouche

Een massage in huis, wie wil dat niet? Het kan met de massagedouche. Geniet van een echte wellness ervaring in huis met een massagedouche. De massagedouche heeft jets die water onder hoge druk uitstoten en specifieke spiergroepen in je lichaam stimuleren.

badkamer met marmer look
Handdouche met glijstang

Een handdouche met glijstang maak je vast aan de muur en heeft je vaak de mogelijkheid om te kiezen voor verschillende sproeipatronen. Handig om jezelf nat te maken, je haar te wassen of om de douche mee schoon te maken.

De keuze van de juiste douche hangt af van de grootte, de stijl van jouw badkamer en jouw persoonlijke voorkeur en budget. Hopelijk heb je dankzij deze blog met tips meer inzicht gekregen in de verschillende opties die je hebt. Zo weet je zeker dat je de juiste douche kiest voor jouw badkamer.

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!