5 tips voor een snelle make over van jouw woonkamer

Snelle verandering | Sta je op het punt om jouw woonkamer een make over te geven, puur omdat de ruimte je begint te vervelen? Heb je al een tijd niets meer verandert in huis? Dan ben je op het juiste adres beland, want we geven je graag vijf tips om een snelle verandering met grootse impact te maken. Lees snel verder om erachter te komen wat jij nu kunt doen.

1. Verander je wanddecoratie

De kans is aanwezig dat jij al jarenlang dezelfde wanddecoratie aan de muur hebt hangen. Dat is ook niet heel gek, want dit is echt zo’n onderdeel waar veel mensen niet meer naar omkijken na bijvoorbeeld een verhuizing. Haal nu direct je wanddecoratie van de muur, scoor wat gereedschap bij Mastertools.nl en hang direct nieuwe wanddecoratie op. Het zal je verbazen hoeveel verschil dit maakt.

 2. Leg een vloerkleed neer

Als je woonkamer wat kil oogt is het een goed idee om een vloerkleed te overwegen. Dit kun je in de zithoek toevoegen, maar ook gewoon op een lege plek in de ruimte. Dit voegt warmte toe aan de sfeer, verbetert de akoestiek en zorgt ervoor dat er ‘wat gebeurt’ in de lege ruimte. Het geheel ziet er ineens een stuk meer stylish verantwoord uit, zonder dat je verder iets hoeft te veranderen.

woonkamer met vloerkleed
Vrouw die aan het schilderen is
3. Extra verlichting

Extra verlichting zorgt voor een knusse sfeer, mits je het goed aanpakt. Kies voor wat sfeerverlichting in de hoeken van de kamer die wat donker zijn en voeg wat gezellige kaarsen toe. Zo is de sfeer in de woonkamer ineens een stuk fijner.

4. Verf een muur

Een muur verven is een uitstekende manier om heel snel een groot verschil te maken. Een beetje extra kleur kan in veel interieur helemaal geen kwaad en het voegt direct nieuwe energie toe. Kies een mooie accentmuur uit en selecteer een verfkleur die goed bij de rest van je interieur past. Zo hoef je verder niets aan te passen!

5. Nieuwe planten

Als je wat leven mist in de woonkamer, kijk dan eens naar jouw planten. Heb je voldoende groen in de ruimte staan of zou er best wat meer bij mogen? Als je niet veel kleine planten in huis wilt, kies dan een enorme plant of miniboompje. Zo hoef je slechts één of een paar planten te onderhouden, welke alsnog een grote impact hebben op de rest van de kamer.

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!