Alles wat je moet weten over PVC vloeren

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor je woning of kantoor, is het zeker de moeite waard om een PVC vloer te overwegen. In deze blog zullen we je alles vertellen wat je moet weten over PVC vloeren, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer is een kunststof vloerbedekking die bestaat uit verschillende lagen. De onderste laag is meestal gemaakt van een sterk materiaal dat voorkomt dat de vloer gaat scheuren of vervormen. De middelste laag bestaat uit een bedrukte PVC-laag, die in allerlei kleuren en patronen verkrijgbaar is. De bovenste laag is een transparante PVC-laag die de vloer beschermt tegen slijtage en krassen. Een PVC vloer is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemakkelijke onderhoud. Daarnaast is het een geluiddempende en waterbestendige vloerbedekking die op bijna elke ondergrond gelegd kan worden.

Voordelen van een PVC vloer

Hier zijn enkele voordelen van een PVC vloer op een rijtje:

  • Sterk en duurzaam, gaat jarenlang mee
  • Geluiddempend en waterbestendig, ideaal voor ruimtes waar veel geluid is of waar – gemakkelijk water op de vloer kan komen
  • Gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden
  • Kan op bijna elke ondergrond gelegd worden, zoals beton, hout en tegels
  • Flexibele optie voor renovaties en verbouwingen
  • Relatief goedkoop vergeleken met bijvoorbeeld houten vloeren, geschikt voor mensen met een beperkter budget.
houten pvc vloer
Wat is beter: PVC of laminaat?

Of PVC of laminaat beter is, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en de omstandigheden waarin de vloer gelegd wordt. Beide soorten vloeren hebben hun eigen kenmerken en voordelen.

 Een PVC vloer is over het algemeen sterker en duurzamer dan laminaat. Dit komt doordat het gemaakt is van kunststof en daardoor minder gevoelig is voor krassen en beschadigingen. Ook is een PVC vloer waterbestendig, wat het ideaal maakt voor bijvoorbeeld de badkamer of keuken. Een ander voordeel is dat PVC vloeren geluiddempend zijn en gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

 Laminaat daarentegen is een goedkopere optie dan PVC en kan gemakkelijker zelf gelegd worden. Het heeft een natuurlijke uitstraling doordat het gemaakt is van houtvezels en bedrukt is met een houtpatroon. Daarnaast is laminaat geschikt voor mensen met een allergie, omdat het minder stof aantrekt dan bijvoorbeeld tapijt.

Als je op zoek bent naar een vloer die sterk en duurzaam is en geschikt voor vochtige ruimtes, dan is een PVC vloer wellicht de beste keuze. Als je op zoek bent naar een goedkopere optie met een natuurlijke uitstraling en gemakkelijk zelf te leggen, dan is laminaat wellicht de betere keuze. Het is dus belangrijk om te kijken welke vloer het beste past bij jouw persoonlijke wensen en de omstandigheden waarin de vloer gelegd wordt.

Visgraat PVC vloeren

Visgraat PVC vloeren zijn een populaire keuze vanwege de tijdloze uitstraling die het patroon met zich meebrengt. Het visgraatpatroon wordt al eeuwenlang gebruikt als een elegant en verfijnd ontwerp voor vloeren. Met PVC vloeren kun je nu dit klassieke patroon in huis halen zonder de nadelen van traditionele houten vloeren. Een visgraat PVC vloer is namelijk duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en waterbestendig. Het PVC materiaal biedt ook extra voordelen zoals geluidsreductie en warmte-isolatie, waardoor het ideaal is voor woonkamers, slaapkamers en kantoren.

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!