De traplift die past bij uw interieur

Wilt u zo lang mogelijk in uw eigen huis blijven wonen? Uw thuis is de plek waar u zich fijn voelt en waar u kunt ontspannen. De kamers in uw huis weerspiegelen uw persoonlijkheid. Het interieur in uw eigen stijl draagt bij aan het thuisgevoel. Heeft u een knusse kamer met warme kleuren, tapijten en zachte materialen? Of juist open en ruimtelijk door een minimalistische Scandinavische stijl?

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw eigen vertrouwde huis, zijn er op den duur misschien aanpassingen of hulpmiddelen nodig. Veel (70%) 65-plussers hebben een chronische ziekte zoals artrose of Parkinson. Deze aandoeningen kunnen dagelijkse dingen steeds lastiger maken. Het in en uit het bad of de douchebak stappen kan bijvoorbeeld een hele uitdaging worden. Een inloopdouche is dan een veilige én trendy oplossing. Of misschien krijgt u steeds meer moeite met traplopen? Overweeg dan een traplift. Ook als u slechts tijdelijk minder goed ter been bent, dan is het mogelijk om een traplift te huren voor een korte tijd.

Een stijlvolle trapliftrail

Door (tijdelijk) een traplift te laten installeren op uw trap, kunt u zo veel mogelijk genieten van uw huis. Alle verdiepingen blijven bereikbaar zonder dat dit ten kosten gaat van uw interieur. De rail is 1 van de trapliftdelen die u kunt aanpassen. De keuze van een trapliftleverancier heeft invloed op het uiterlijk van de rail; de breedte en de vorm. De ene producent biedt een rail met een doorsnede van 80 millimeter terwijl de andere rail slechts 60 millimeter breed is. De meeste leveranciers leveren de rails standaard in een witte kleur. Om een traplift beter te laten passen bij uw interieur, kunt u ervoor kiezen om de rail in dezelfde kleur als uw trap te laten spuiten.

Ook met de verschillende raileinde en -startopties kunt u de uitstraling beïnvloeden. Met een parkeerbocht kunt u de stoel naast of zelfs onder de (open)trap parkeren. Op die manier staat de stoel uit het zicht als de lift niet gebruikt wordt. Als u geen ruimte naast de trap heeft, is het ook mogelijk om de stoel in de bocht van uw trap te parkeren. Zo blijft de ruimte in de gang maximaal behouden.

Een bijpassende stoel

Om de rail en de stoel bij elkaar te laten passen, kunt u de bekleding van de stoel ook zelf uitzoeken. Bij sommige leveranciers kunt u kiezen uit verschillende kleuren textiel bij anderen heeft u ook de keuze uit (kunst)leer. Door de juiste kleuren en materialen te kiezen stelt u zelf de traplift samen zodat deze perfect bij uw interieur past. Ga voor een grijze textielbekleding en geef de traplift een subtiele uitstraling. Of ga voor chique en kies een warm bruine lederen zitting. Zo geniet u nog jaren van uw eigen thuis én blijft u interieur intact.

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!