Een B&B nog succesvoller maken

Je runt een Bed en Breakfast en eigenlijk gaan de zaken best goed. Toch kun je een aantal dingen ondernemen om de B&B nog succesvoller te maken. We hebben een aantal tips en adviezen voor je op een rijtje gezet.

Onderscheid je van de concurrentie

Wanneer je een B&B hebt met extra faciliteiten of authentieke details mag je deze best onder de aandacht brengen. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om overnachten in een echte bedstede of de aanwezigheid van een sauna. Licht het extra uit in het promotiemateriaal van je B&B en plaats er foto’s of filmpjes van op social media. Ben je aangesloten bij een boekingsplatform? Dan is dat de uitgelezen kans om de faciliteiten of bijzonderheden onder de aandacht te brengen. Veel mensen boeken namelijk een B&B via zo’n platform dus hiermee val je lekker op.

Benader de zakelijke markt

Buiten het hoogseizoen om is er veelal een dip in de bezetting van een B&B. Dit kun je voorkomen door bedrijven te benaderen. In de zakelijke wereld wordt er namelijk steeds vaker een Bed en Breakfast geboekt voor medewerkers of zakelijke relaties. Bied gratis wifi aan en plaats een bureau in de gastenkamer. Wanneer de zakelijke gasten tevreden zijn over jouw logeer accommodatie zal dit zeker binnen het bedrijfsleven worden gedeeld.

Serveer streekproducten

Het ontbijt is een belangrijk onderdeel van je B&B. Gasten waarderen het enorm wanneer je daarbij producten serveert die uit de omgeving komen. Heerlijke, verse producten die op ambachtelijke wijze zijn bereid. Kaas, vleeswaren, zuivelproducten en eieren van de boerderij of koffie van de branderij bij jou in de buurt. Het brood haal je natuurlijk bij de lokale bakker. Vertel waar je al het lekkers hebt gekocht en waarschijnlijk gaan de gasten zelf ook even een bezoekje brengen aan de lokale bedrijven. Laat de gasten kennis maken met de omgeving door fiets -en wandelroutes aan te bieden. Als aardigheidje laat je petten met opdruk maken die hen beschermen tegen de zon.

De kracht van een eerste indruk

Ontvang je gasten met een welkomstdrankje en zet een bosje verse bloemen in de kamer. Wedden dat ze zich meteen thuis voelen? Keurig opgemaakte bedden, flesjes geurende doucheschuim en zacht aanvoelende handdoeken doen de rest. Met handdoeken met logo geborduurd van je B&B maak je helemaal een gastvrije, goede eerste indruk. Zo’n gastvrije en persoonlijke beleving willen mensen vast nog vaker ervaren. En ze zullen jouw B&B ook zeker bij anderen aanbevelen. Betere reclame bestaat er niet.

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!