Een stijlvolle keuken inrichten? Zo doe je het

Het inrichten van je keuken, is als tekenen of schilderen op een blanco canvas. Je hebt alle vrijheid en de mogelijkheid om het helemaal in te richten zoals jij dat wilt. Maar het moet natuurlijk wel binnen jouw stijl passen en dat kan soms nog wel eens lastig zijn. Want hoe richt je jouw keuken stijlvol in? Welke kleuren laat je terugkomen in de keuken, welke tegels doe je op de muur en welke plavuizen vloer kies je uit? Het kan best overweldigend zijn om je keuken helemaal vanuit niets op te bouwen en in te richten. Hier lees je een aantal tips die je misschien op weg kunnen helpen!

Begin met de basis

De basis voor een goede keuken begint met de muren en de vloer. Kies een paar, maximaal drie, kleuren uit die je als de basis wil laten terugkomen in de keuken. Deze kleur gebruik je voor zowel de muren als de vloer. Wil je graag marmerlook tegels in je keuken? Houd de rest van de kleuren dan rustig en natuurlijk, zodat de tegels mooi uit kunnen komen. Het is altijd belangrijk om je persoonlijke stijl in je achterhoofd te houden. Dus wil je een industriële look creëren? Dan zul je sneller kiezen voor koele kleuren.  Ga je voor een moderne look? Dan zul je weer andere tinten uitkiezen.

De keukenkastjes en het keukenblad

Welke kleur en stijl de keukenkastjes worden, kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Als je hebt gekozen voor een neutrale keuken en je wilt toch wat extra’s toevoegen? Dan kun je er altijd voor kiezen om andere frontjes op de kastjes te laten plaatsen. Dit geeft je keuken meteen een hele andere look.

Ook het keukenblad kun je helemaal zelf ontwerpen. Denk hierbij aan keuze in dikte en design. Een dik keukenblad straalt al snel luxe en stijl uit. Zeker de moeite waard om te overwegen dus!

Muur met marmer
De aankleding

Als de basiskleuren zijn bepaald en de keuken is uitgezocht, is het tijd voor de aankleding. Heb je een kookeiland in de keuken? Dan wil je daar misschien leuke barkrukken bij. Maar zelfs met kleinere accessoires kun je jouw keuken stijlvol aankleden en meer karakter geven.

Zorg ook dat je keukenapparatuur allemaal in dezelfde stijl of kleur zijn, om uniformiteit te creëren. Van je magnetron tot je koffiemachine. Dit zal een groot verschil maken!

Als laatste tip is het aan te raden om zelf een moodboard te maken. Verzamel plaatjes, uit tijdschriften en online, die jij mooi vindt om op die manier je persoonlijke stijl te ontdekken.

Kortom, met een beetje inspiratie, creativiteit en planning kun jij de keuken van je dromen ontwerpen. Veel succes!

grijze keuken

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!