Haal het mediterrane gevoel naar je tuin met deze 3 decoratie tipskamer

Droom je van een warme, zonnige plek waar je kunt ontspannen en genieten van het buitenleven? Een mediterrane tuin is de perfecte oplossing! Met een mediterrane tuininrichting creëer je een stijlvolle en ontspannen sfeer die je doet denken aan het prachtige Middellandse Zeegebied. In dit artikel delen we de drie beste tips om jouw tuin om te toveren tot een mediterrane oase. 

 

Tip 1: gebruik mediterrane planten

Als je op zoek bent naar een zuidelijke tuininrichting, dan zijn mediterrane planten de perfecte keuze. Deze planten hebben een warme uitstraling en geven je tuin direct een mediterrane sfeer. Er zijn veel verschillende soorten mediterrane planten die geschikt zijn voor verschillende klimaten en omstandigheden.

Een van de populairste mediterrane planten is de olijfboom. Andere mediterrane planten die geschikt zijn voor een zuidelijke tuininrichting zijn lavendel, bougainvillea, rozemarijn en agapanthus. Deze planten zijn allemaal winterhard en hebben weinig onderhoud nodig.

 Tip 2: creëer een mediterrane zitplaats

Een mediterrane zitplaats is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Het creëren van een mediterrane zitplaats is eenvoudig en kan worden gedaan met behulp van meubels en decoratie. Gelukkig zijn er veel mooie tuinmeubels online verkrijgbaar die perfect zijn voor een mediterrane tuin.

Bij het creëren van een mediterrane zitplaats is het belangrijk om te kiezen voor meubilair in mediterrane stijl. Denk hierbij aan rotan stoelen en bistrotafels met decoratieve tegels. Deze meubels zijn niet alleen praktisch, maar geven ook direct een mediterrane sfeer aan je tuin. 

Ook decoratieve accessoires, zoals een fotolijst met een mediterraan thema, kunnen bijdragen aan de mediterrane sfeer in je tuin. Door het toevoegen van enkele mooie decoratieve elementen, kun je een extra dimensie toevoegen aan je mediterrane tuin.

 

Grote plant in restaurant
Rode stoelen met grote plant
Tip 3: Gebruik mediterrane kleuren en materialen

Een belangrijk aspect van mediterrane tuindecoratie is het gebruik van kleuren en materialen die de warme en uitnodigende sfeer van het Middellandse Zeegebied weerspiegelen. Gelukkig zijn er veel mooie tuinmeubelen te vinden die perfect passen bij een mediterrane tuin.

Om de mediterrane sfeer in je tuin te versterken, kun je kiezen voor kleurenpaletten die geschikt zijn voor deze stijl. Denk hierbij aan kleuren zoals blauw, groen en terracotta. Deze kleuren creëren een rustige en ontspannen sfeer en passen perfect bij de natuurlijke omgeving van de mediterrane tuin.

Naast kleuren kun je ook verschillende materialen gebruiken om de mediterrane sfeer in je tuin te versterken. Natuursteen en terracotta tegels zijn bijvoorbeeld perfecte materialen voor het creëren van een mediterrane uitstraling. Je kunt deze tegels gebruiken voor je terras of tuinpaden om een gevoel van authenticiteit en eenvoud te creëren.

 

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!