Het creëren van een luxe buitenruimte: tuininspiratie voor het Excellent-leven

Het creëren van een luxe buitenruimte: tuininspiratie voor het Excellent-leven

Veel mensen zien hun tuin wat over het hoofd. Wanneer je een tot in de puntjes perfect interieur in jouw woonruimte hebt, is het belangrijk deze energie vast te houden en door te voeren naar de buitenruimte. Wanneer je het prachtig vormgeeft en inricht, kan het ook echt als een verlengde van jouw interieur dienen. Wie wilt nou geen luxe tuin waar je heerlijk jouw gasten kunt ontvangen en tot rust kunt komen. Benieuwd naar wat tips? Lees dan vooral verder.

Goed ontwerp

Wil je echt een tuin die luxe uitstraalt? Begin dan met een goed plan of een goed ontwerp. Neem uit verschillende magazines, Pinterest en tv-shows inspiratie en kijk goed naar hoe je huidige tuin er uit ziet. Bepaal dan hoe je bepaalde aspecten uit je inspiratie hier in kunt toevoegen en hoe het er allemaal bij elkaar uit ziet. Zo kun je je ook makkelijker aan een bepaalde stijl houden. Er komt natuurlijk veel bij kijken, dus wanneer je hier echt in de knoop mee zit kun je ook een professional inschakelen.

Verlichting

Laten we beginnen met de échte sfeermaker. De verlichting. Overdag schijnt er al genoeg licht de tuin in, maar hoe zit dat in de avond en onder de overkapping? Kijk goed naar de zitplekken in de tuin en de plekken waarop je uitkijkt als je daar plaatsneemt. Vallen er bepaalde plekken in de tuin weg of kunnen deze simpelweg meer sfeer gebruiken? Probeer dan wat verschillende lampjes. Je hebt lichtslingers, lampjes voor op tafels, maar ook lampen die je in de grond kunt steken. Genoeg keuze dus.

Zitplekken

Bij een echte relax-tuin horen heerlijke rustgevende zitplekken, ook als je graag gasten ontvangt heb je zeker genoeg fijne zitplekken nodig. Denk aan een fijne eettafel buiten, of een heerlijke loungeset onder een vrijstaande douglas overkapping bijvoorbeeld.

Privacy en beschutting

Ook privacy in de tuin is voor vele mensen erg belangrijk. Je wilt immers lekker je eigen ding kunnen doen in jouw tuin. Om de luxe look te behouden kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van mooie hagen en schuttingen, maar ook een maatwerk overkapping kan al veel doen voor de privacy en beschutting van jouw tuin.

Groen

Uiteraard hoort er in een mooie luxueuze tuin ook prachtig groen. Wellicht heb je van tevoren al een bepaald kleuren thema of wat andere groen-inspiratie opgedaan. Er bestaan natuurlijk genoeg prachtige bloemen en planten, die je ook weer in stijlvolle potten en perkjes kunt planten.

Plannen maken voor de tuin

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!