Hoe jouw vloer onderhouden om de levensduur te verlengen?

Wat voor vloer u ook heeft, het is belangrijk om te weten hoe u deze onderhoudt. Zo heeft u immers zo lang mogelijk plezier van de vloer en blijft deze mooi. Welk type vloer u ook heeft liggen, er zijn altijd een aantal dingen die u zelf kunt doen om de levensduur ervan te verlengen. Welke dingen dat zijn? Dat leest u hier!

Hoe onderhoudt u een laminaatvloer?

Het belangrijkste aan een laminaatvloer is dat u deze regelmatig stofzuigt. Daar wordt namelijk vuil mee verwijdert dat eventueel voor krassen en beschadigingen kan zorgen. Daarnaast kunt u de vloer elke week een keer dweilen met een lauwwarm sopje en een speciaal reinigingsmiddel voor laminaat. Let er daarbij op dat u de vloer niet te nat maakt, want laminaat is in de meeste gevallen niet vochtbestendig en u wilt niet dat het vocht in de naden trekt. Hoe goedkoper de vloer, hoe groter dit effect. Wilt u om die reden een goede kwaliteit laminaatvloer? Bekijk dan de collectie van https://ambiant.nl/. Dit zijn stijlvolle laminaatvloeren met een goede prijs- kwaliteitverhouding.

Stofzuigen over laminaat
Hoe onderhoudt u een tegelvloer?

Een tegelvloer is van alle soorten vloeren het makkelijkst te onderhouden. Hij beschadigt namelijk niet snel en is super makkelijk schoon te maken. Gaat het om een tegelvloer in de badkamer? Dan is kalk uw grootste probleem. Dit kan namelijk op den duur een soort waas achterlaten. Om dit te voorkomen gebruikt u om de zoveel tijd een natuurzuivere zeep zonder toegevoegde glans- of impregneermiddelen.

Hoe onderhoudt u een PVC vloer?

Doordat dit een kunststof vloer betreft, is deze vochtbestendig en dus gemakkelijk schoon te maken. Stofzuigen is belangrijk en af en toe dweilen houdt de vloer schoon. Is een van de vloerdelen beschadigt? Dan is deze relatief makkelijk te vervangen door een nieuwe. Bij een laminaatvloer (en ook bij tapijt) is dat wat lastiger.

Hoe onderhoudt u een vinylvloer?

Net als PVC is een vinylvloer gemakkelijk schoon te maken. Doordat deze wat zachter is, ontstaan er echter wat sneller putjes en deukjes. Daarom kan het aan te raden zijn om een kleed of kunststof mat onder bijvoorbeeld de eetkamerstoelen te leggen. Als er eenmaal putjes zijn ontstaan, kunnen deze namelijk maar lastig worden verwijderd. Verder is een vinylvloer onderhoudsarm.

Hoe onderhoudt u een tapijtvloer?

Van alle vloeren is een tapijtvloer het lastigst om schoon te maken. Stofzuigen is daarbij het meest belangrijk. Probeer te voorkomen dat er vlekken in komen, maar als dat toch gebeurt kunt u het beste deppen in plaats van wrijven. Wrijven kan de structuur van het tapijt namelijk beschadigen. Gebruik hiervoor lauwwarm water met de helft azijn en dep met een zachte spons.

Voor welke vloer gaat u?

Wilt u een onderhoudsarme vloer? Ga dan voor een tegelvloer of PVC. Liever iets wat heel zacht voelt aan de voeten? Dan is een tapijtvloer geschikt. Bij Ambiant hebben ze een grote collectie tapijtvloeren in werkelijk alle stijlen. Bekijk meer op de website en kies daarna jouw favoriet.

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!