Inspiratie voor vloerkleden

Een vloerkleed kan een enorme impact hebben op de uitstraling van je woonkamer. Met duizenden verschillende soorten van het hoogpolig vloerkleed om uit te kiezen, kan het echter moeilijk zijn om de juiste te selecteren. Om de keuze voor een vloerkleed te vergemakkelijken, biedt dit artikel wat inspiratie en suggesties.

Kleurrijke vloerkleden

Een vloerkleed met kleur kan een saaie woonkamer opvrolijken en levendiger maken. Het wordt vaak gecombineerd met een neutraal interieur om te voorkomen dat de ruimte te druk wordt. Kleurrijke vloerkleden zijn niet altijd fel van kleur; er zijn ook veel pasteltinten beschikbaar om uit te kiezen.

Handgemaakte vloerkleden

Als je op zoek bent naar een vloerkleed dat volledig aan jouw wensen voldoet, overweeg dan een handgemaakt vloerkleed aan te schaffen. Deze zijn namelijk volledig uniek en kunnen zelfs naar jouw smaak worden aangepast. Houd er echter rekening mee dat handgemaakte vloerkleden duurder zijn dan machinaal geproduceerde vloerkleden. Ze zijn echter wel van hoge kwaliteit en vormen gegarandeerd een statement in je interieur.

Natuurlijke materialen

Het gebruiken van natuurlijke materialen voor je vloerkleed heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar kan ook een prachtige uitstraling geven aan je interieur. Materialen zoals wol of jute zijn hierbij goede voorbeelden. Bovendien hebben natuurlijke materialen vaak een warmere uitstraling dan synthetische materialen die veelal worden gebruikt. Een uitstekende optie dus!

Vloerkleed bruin met wit
Patronen en prints

Een vloerkleed kan niet alleen uit één kleur bestaan, maar je kunt ook kiezen voor een vloerkleed met een patroon of print. Hierdoor ontstaat er diepte in je woonkamer en wordt het geheel speelser en levendiger. Je kunt patronen en prints kiezen die passen bij de kleuren in je interieur, waardoor alles mooi op elkaar wordt afgestemd.

Vintage vloerkleden

Een oud vloerkleed kan juist heel goed passen bij je interieur en geeft een stijlvolle uitstraling. Je kunt bijvoorbeeld een vloerkleed van oma van zolder halen en het nieuw leven inblazen. Houd er wel rekening mee dat het onderhoud van deze vloerkleden vaak wat lastiger kan zijn.

Spelen met grootte

Een interessante manier om je interieur wat pit te geven is het spelen met de grootte van vloerkleden in je woonkamer. Door verschillende maten toe te passen, kun je de ruimte op verschillende manieren indelen en zo een compleet nieuwe sfeer creëren. Een groot vloerkleed kan bijvoorbeeld zorgen voor eenheid en balans in de ruimte, terwijl een klein vloerkleed juist gezellige hoekjes kan creëren. Hierdoor krijgt de woonkamer meer diepte en wordt het geheel wat speelser. Probeer dus zeker eens te spelen met verschillende grootte vloerkleden om je interieur wat meer karakter te geven!

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!