Je meubels fris houden, hoe doe je dat?

Het is belangrijk om je meubels goed te onderhouden om de levensduur te verlengen. Om je meubels mooi te houden zijn er een paar dingen die je kunt doen. 
Reinigingsproducten gebruiken

Gebruik milde, niet-agressieve schoonmaakmiddelen voor het reinigen van je meubels. Het is belangrijk om producten te kiezen die geschikt zijn voor het materiaal waarmee je meubel is gemaakt.

Er zijn verschillende reinigingsproducten beschikbaar voor meubels, waaronder houtreinigers, wassen, Meubelolieolie, poetsmiddelen en meer. Houtreinigers zijn ontworpen om houten meubelen schoon te maken en te polijsten en om olie en vet te verwijderen. Wassen, oliën en poetsmiddelen worden gebruikt om de afwerking van houten meubelen te behouden en om het oppervlak te beschermen tegen krassen en slijtage. Bij het aanbrengen van een van deze producten is het belangrijk om het product eerst te testen om er zeker van te zijn dat het niet te sterk is. Daarnaast is het belangrijk om er altijd voor te zorgen dat de ruimte goed geventileerd wordt.

Gebruik vochtig doekje

Gebruik een vochtig doekje of een schoonmaakdoekje voor het afnemen van stof. Doe dit regelmatig om stof en vuil te verwijderen. Om krassen te voorkomen, gebruik je geen schuursponsjes of harde borstels.

Polijst met een meubelborstel

Gebruik een meubelborstel om je meubelen licht te polijsten. Breng een kleine hoeveelheid boenwas of meubelolie aan op de borstel en wrijf het voorzichtig in de richting van de nerf in het hout.

Een meubelborstel is een soort borstel die speciaal is ontworpen voor het schoonmaken van meubels. Daarnaarst wordt het ook gebruikt voor meubels repareren. Zo’n borstel is meestal gemaakt van harde, kunststof vezels die speciaal zijn ontworpen om stof en andere kleine stofdeeltjes uit het meubel te verwijderen. Dit type borstel kan ook worden gebruikt om vuil en stof te verwijderen uit tussenruimtes of moeilijk bereikbare plaatsen. Meubelborstels zijn meestal klein, draagbaar en gemakkelijk te gebruiken.

Verzorg je meubels goed

Door je meubels regelmatig te verzorgen, kun je ervoor zorgen dat de levensduur ervan wordt verlengd. Zorg ervoor dat je meubels uit de buurt van direct zonlicht, vocht of warmte blijven. Door je meubels schoon te maken en te polijsten met behulp van de bovenstaande tips, zorg je ervoor dat je meubels er mooi uit blijven zien.

Lange bruine hoekbank
Ga voor een bankhoes!

Een bank vernieuwen met een bankhoes is een geweldige manier om je woonkamer een opfrisser te geven. Het eerste wat je moet doen is ervoor zorgen dat je de juiste maatbankhoes kiest. Kijk eerst naar de gegevens van je bestaande bank om de juiste maat te kiezen. Vervolgens kun je een stijl uitzoeken die bij de rest van je huis past. Er zijn verschillende soorten bankhoezen te koop, van katoen en linnen tot leer. Kies er eentje die bij je wensen aansluit.

Vervolgens kun je de bankhoes gaan bevestigen. Als je er eentje hebt gekozen met een ritssluiting, sluit je dit onderaan de bank. Je kunt ook kiezen voor een bankhoes met banden aan de zijkant, zodat je hem rondom je bank kunt bevestigen. Als je ervoor kiest om een klitteband aan de bank toe te voegen, is het aan te raden om dit altijd stevig te doen.

Tot slot, als je de bankhoes hebt bevestigd, is het tijd om te genieten van je nieuwe, frisse bank. Je kunt je favoriete kussens en plaids erbij zoeken, of je kunt een paar kaarsen toevoegen om het af te maken. Geniet van je nieuwe look!

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!