Je slaapkamer luxe en stijlvol inrichten

‘Wat een fantastische kamer!’ | Iedereen kent wel de aangename verrassing bij binnenkomst in een luxe hotelkamer: wat een fantastisch kamer! Het voelt zo luxe en riant aan! Maar waar zit ‘m dat nu precies in? Dit is wat je thuis stiekem ook wel zou willen. Het goede nieuws is dat dit ook gewoon mogelijk is. Ook thuis kun je een heerlijk luxe en stijlvolle slaapkamer creëren. Voorwaarde is dat je er wel enige ruimte voor nodig hebt. Hoe zorg jij dat je zelf ook zo’n fantastische slaapkamer krijgt? Wij geven je de tips.

Tip 1 – Luxe bedden

Boxspring bedden en luxe gaan hand in hand samen. Zoals iedereen weet kennen boxsprings een hoge instap en dat is bijzonder prettig, het staat voor een stuk luxe en comfort. Hoe lager het matras, des te lastiger kom je uit bed. Een hoog matras, met daaronder ook nog eens een matras ombouw zoals de boxspring heeft, zorgt ervoor dat je ideaal slaapt zonder ook maar een matras veer te voelen – dat is simpelweg onmogelijk. Boxsprings zijn in verschillende prijsklassen en uitvoeringen verkrijgbaar. Van de betaalbare boxspring tot zeer luxe boxsprings in het hoge prijssegment – het is maar net wat jouw budget is.

Tip 2 – Aankleding

Een riante aankleding is cruciaal voor het creëren van een luxe slaapkamer. De ramen zijn voorzien van vitrage (in welke vorm dan ook) en overgordijnen. De vloer mag gerust van laminaat of hout zijn, maar kent daarbij hoogpolige vloerkleden. Heerlijk aan je voeten en fantastisch voor de uitstraling. Dan resteren de muren: zowel behang als muurverf kan een verbluffend resultaat opleveren. Houd één kleur thema hierbij aan.

Natuurlijk zorg je dat er een mooie stoel en eventueel een bijzettafeltje in je slaapkamer staan; het oogt riant en stijlvol. Plaats ze decoratief in een hoekje. Zo kun je altijd even op je gemak zitten als je kleding past bijvoorbeeld.

Tip 3 – Kunst aan de muur

Kunst is een must in de luxe slaapkamer. Koop een mooi toepasselijk schilderij (kunst hoeft niet perse duur te zijn). Bloemen of landschap impressies doen het meestal goed. Zorg ervoor dat het schilderij mooi verlicht wordt door spotjes.

Tip 4 – Verlichting

Een luxe slaapkamer kent meestal (dimbare) spotjes in het plafond, voor een optimaal lichteffect. Maar ook een mooie staande vloerlamp en lampjes op de nachtkastjes mogen niet ontbreken.

Tip 5 – Kastruimte

Grote kastenwanden draagt bij aan een luxe en comfortabele beleving. Het ontbreekt je aan niets, overal is voldoende ruimte voor. Natuurlijk moet er een mooie passpiegel aanwezig zijn, deze kan zowel aan de binnen als buitenzijde van de kastruimte. Schuifdeuren zijn het gemakkelijkste en meest ruimtebesparend.

Slaapkamer met badkamer
Tip 6 – Badruimte

Dit is wellicht de grootste luxe die je je kunt bedenken; een badruimte direct geschakeld aan je slaapkamer. Is hiervoor geen ruimte in jouw slaapkamer? De oplossing ligt misschien wel dichterbij dan je denkt: tegenwoordig is een los bad in de slaapkamer steeds meer voorkomend! Er is niet veel meer nodig dan een waterleiding en waterafvoer. Liever geen ligbad? De instapdouche kan ook vrijwel overal geplaatst worden!

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!