Kies voor de toepassing van moderne zelfklevende tape-oplossingen

Binnen de industrie wordt al veelvuldig gekozen voor slimme, moderne zelfklevende tape-oplossingen van een aanbieder als Tapir. Het versnelt processen en draagt bij aan de creatie van een duurzame hechting. Ook binnen particuliere interieurs is de toepassing van deze zelfklevende tape-oplossingen interessant. Denk bijvoorbeeld aan het opleuken van een wand, zonder eerst in de betonnen muur te moeten boren. Met sterke dubbelzijdige tape is het ophangen van een fotolijstje, een schilderij en zelfs een spiegel mogelijk. Het is sneller, eenvoudiger en makkelijker dan het gebruik van losse haakjes of vergelijkbare ophangsystemen. In dit artikel lees je er meer over. 

Werk montagematerialen fraai weg in het interieur 

Een van de risico’s van het opleuken van een wand of bijvoorbeeld plafond is het gegeven, dat de gebruikte montagematerialen afdoen aan de sfeervolle uitstraling van een ruimte. Het haakje voor het ophangen van een schilderij of spiegel is er een voorbeeld van. Of denk aan de kit die buiten de omlijsting van het plafond uitkomt. Met moderne montagematerialen is het mogelijk dit te voorkomen, de sterke dubbelzijdige tape valt niet te zien en zorgt voor een dermate stevige hechting dat producten jarenlang aan de wand of het plafond vast blijven kleven. Het helpt je bij het creëren van een strak en modern interieur! 

Voorbeelden van toepassingen van tape-oplossingen 

Eerder in dit artikel werden al enkele voorbeelden genoemd van de toepassingen van moderne tape-oplossingen. Denk aan de omlijsting van het plafond, waarmee je ruimtes een ietwat klassieke look kunt geven. In het bijzonder, wanneer je deze omlijsting combineert met een grote hanglamp aan het plafond. De omlijsting aan het plafond is vaak gemaakt van een relatief licht materiaal. Het maakt deze producten zeer geschikt voor de combinatie met een moderne tape-oplossing. 

Creëer een mozaïek van fotolijstjes op de wand 

Op de wanden in huis kun je kiezen voor een mozaïek van fotolijstjes. Het maakt het interieur persoonlijker en geeft kamers een speelse tint. Kies voor verschillende foto’s of knip een grote foto op in kleinere stukjes. Het mozaïek zal de aandacht afleiden van de minder fraaie hoekjes in ruimtes. De fotolijstjes hang je eenvoudig aan de muur op met een sterke dubbelzijdige tape. Kies voor een fotolijstje waarvan de voorzijde met magneetjes aan de basis vastzit. Zo kun je de foto’s of afbeeldingen na verloop van tijd eenvoudig vervangen voor een alternatief zonder de fotolijstjes eerst van de muur te moeten halen. 

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!