Kies voor een moderne keuken in je woning

Ben je uitgekeken op de huidige keuken in huis? Is deze aan vervanging toe of past deze niet meer bij de interieurstijl van de andere ruimtes van je woning? Een nieuwe keuken kopen kan in dat geval het overwegen waard zijn. Populair is een strakke, moderne keuken. Hierbij heb je de keuze uit een combinatie van bijvoorbeeld robuuste houten keukenkasten met een stenen werkblad en de mix van verschillende zwarte componenten met subtiele gouden details. Waar de natuurlijke materialen de moderne keuken een landelijke, robuuste uitstraling geven, geven de gouden details de zwartkleurige keuken een chique touch. Naar welke optie gaat jouw voorkeur uit?

Tip: er is nog veel meer mogelijk bij het kopen van een nieuwe keuken, waardoor het loont de showroomkeukens bij een keukenzaak in jouw regio te bekijken. Het helpt je tot een weloverwogen keuze te komen, wanneer je de keuken in huis laat vervangen.

Keuken met een kleine bar ontwerpen

Populair bij het ontwerpen van een moderne keuken is het toevoegen van een compacte bar, bijvoorbeeld aan het kookeiland. De keuken wordt hiermee een ruimte waar je niet alleen kookt, maar ook interactie hebt met je partner, je kinderen of mensen die blijven eten. Er is niets vervelender dan de hele avond in de keuken te staan, terwijl je partner met je gasten kletst in de woonkamer.

Naast de mogelijkheid een keuken van een kookeiland met bar te voorzien, kan ook een leefkeuken interessant zijn. Denk aan een grote open keuken, met direct aangrenzend de eethoek. Plaats hier een ovalen eikenhouten eettafel met bijvoorbeeld zes of acht eetkamerstoelen. Voordeel van een ovalen tafel ten opzichte van een rechthoekig model is het gegeven, dat er gemiddeld meer mensen aan kunnen schuiven. Het effect ervan is hetzelfde als die van een bar; de eethoek wordt bij de keuken betrokken, wat de interactie met het gezin stimuleert vanuit de keuken.

Voorzie de keuken van verschillende moderne apparaten

De keuze voor een moderne keuken zit niet alleen in de materialen die je gebruikt en de kleur waarin je deze uit laat voeren. Laat je ook informeren over de verschillen tussen de diverse apparaten voor een moderne keuken. Populair is de keuze voor een kookplaat voorzien van een geïntegreerd afzuigsysteem. Er zijn steeds meer aanbieders van deze systemen; kijk eens naar de opties van Siemens, Bosch en BORA. Voor veel mensen is de afzuigkap een doorn in het oog; het apparaat neemt daarbij veel ruimte in beslag. Met een kookplaat voorzien van geïntegreerd afzuigsysteem heb je geen last van vervelende kookgeuren in de keuken én bespaar je ruimte. Gebruik deze ruimte bijvoorbeeld voor een rek met verschillende verse kruiden.

Populair in een moderne keuken is een verlaagd plafond met een aantal led spotjes. Het voegt sfeer toe aan de ruimte, doordat moderne led spots eenvoudig te combineren zijn met een dimfunctie. Ofwel via een dimmer aan de wand, ofwel via een app op je telefoon. Kies je niet voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging, dan zou je ook de afzuigkap in zo’n verlaagd plafond of een losse koof kunnen wegwerken.

Keuken met bar en stoelen

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!