Ledstrips in je interieur: inspiratie en tips

Ledstrips zijn tegenwoordig enorm populair. Niet zo gek ook, want met ledstrips kun je op een relatief goedkope manier heel veel sfeer toevoegen aan je interieur. Maar hoe ga je te werk als je zelf ledstrips in je interieur wilt plaatsen? In dit blogartikel geven we je wat inspiratie en tips. Op deze manier kun je met ledstrips een heel uniek effect in je interieur creëren.

Maak je tuin mooier met ledstrips

In de eerste plaats is het natuurlijk mogelijk om met ledstrips je tuin mooier te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een sfeervolle verlichting in je tuinhuisje of een unieke verlichting van je terras. Op die manier kun je in de zomeravonden nog lekker buiten zitten en genieten van een mooie sfeervolle tuin. Kom je vaak thuis wanneer het donker is? Met een led strip sensor zorg je ervoor dat het licht in je tuin automatisch aangaat, waardoor je niet in het donker rond hoeft te strompelen.

Plak ledstrips aan je meubels

Als tweede tip raden we aan om de ledstrips op een creatieve manier aan je meubels te bevestigen. Dit kan bijvoorbeeld met plakband of met behulp van speciale klembeugels. Op die manier kun je heel precies bepalen waar de ledstrips komen te liggen en hoeveel licht ze precies gaan geven. Op die manier kun je bijvoorbeeld een mooie sfeervolle verlichting maken voor boven je tv of een unieke verlichting voor in je keuken.

Ledstrips op de plank
Ledstrips aan de muur
Verlicht donkere ruimtes en hoeken van je woning

Tevens kun je met ledstrips donkere ruimtes en hoeken van je woning verlichten. Dit geeft direct een heel andere sfeer aan de ruimte. Bovendien is het ook nog eens erg praktisch, want op die manier kun je bijvoorbeeld gemakkelijk de trap op- en aflopen.

Geef je slaapkamer meer romantiek

Ten vierde kunnen ledstrips ook helpen om je slaapkamer een meer romantisch sfeertje te geven. Met de juiste RGB strips creëer je een belichting die passie uit jou en je partner haalt. Dit is dan ook zeker een boost voor je interieur.

slaapkamer wit
Ledstrips kunnen de perfecte decoratie zijn

Tot slot is het natuurlijk ook mogelijk om de ledstrips gewoon als decoratie te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie lichtslinger voor boven je raam of een unieke verlichting voor in je woonkamer. Op die manier kun je met ledstrips een heel uniek effect in je interieur creëren.

Al met al zijn er dus heel veel mogelijkheden met ledstrips. Laat je vooral niet tegenhouden door de kosten, want ledstrips zijn tegenwoordig erg goedkoop. Dit geldt al helemaal als je kiest voor een grote webshop als LEDstripXL. Maak dus zeker gebruik van de innovaties die er op dit gebied van licht zijn gemaakt.

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!