5 inspiratie tips voor een luxe badkamer

Luxe badkamer inspiratie nodig? Voor wie echt het gaat voor de crème de la crème, weet dat het gaat om een kwalitatief hoogwaardige basis en de bijzondere details. Design is hier het toverwoord. Wat zijn nu de juiste elementen waarmee je echt die mooie luxe badkamer tevoorschijn tovert? Hier volgen 5 slimme inspiratietips die je dichter bij je droom badkamer brengen.

De juiste basis

Bij een luxe badkamer gaat het om het juiste materiaal. Kies in de basis voor maatwerk. Dat zorgt niet alleen voor meer finesse, maar ook voor een luxere uitstraling. Er is bij maatwerk geen andere badkamer die precies hetzelfde is. Bovendien is alles precies afgestemd op jouw wensen en de gewenste ruimte. Zo is bijvoorbeeld een douchedeur op maat een echte aanrader. Daarmee krijgt je douche ook precies de afmetingen die je wilt.

Daarnaast is het verstandig om voor grote tegels te kiezen, met kleine tegels verlies je anders snel het serene gevoel dat luxe badkamers oproepen.

Goud met marmer

Voor een op en top luxe uitstraling is het bijna onvermijdelijk om marmer te gebruiken. Zeker in combinatie met fraaie gouden elementen zoals een glinsterende gouden kraan, heb je de luxe uitstraling die je zoekt. Met vloerverwarming hoef je je daarbij ook niet druk te maken over de kou.

Bij het gebruik van glimmend goud is het handig dat de basis goed is. Daarmee wordt hier bedoelt dat je voor de juiste verlichting kiest. Laat dus een lichtplan maken en kies voor designverlichting. Met de juiste verlichting krijgt immers die gouden kraan nog wat extra glans.

Maak gebruik van de ruimte

Een luxe badkamer is negen van de tien keer ook een grote badkamer. Alhoewel dat niet altijd het geval hoeft te zijn. Alleen als je wel die ruimte hebt, maak er dan optimaal gebruik van. In een grote badkamer is bijvoorbeeld een vrijstaand bad prachtig. Een vrijstaand bad straalt een bepaalde weelde uit. Bovendien geeft het met gouden kranen een uitstraling van rijkdom en overvloed.

Voor wie fan is van strakke interieurs kan een bad kiezen met vrij strakke vormen. Als je meer van het tijdloze koninklijke houdt, is een bad met goudkleurige gekrulde poten hét pronkstuk voor in de badkamer.

Donkere badkamer
Zwart

Niet alleen zwarte keukens zijn in. Ook in de badkamer kan zwart voor mooie accenten zorgen. Zeker als je niet zo van goudkleurige items houdt, is zwart een mooi en luxe alternatief. Het geeft een iets meer industrieel effect. Vind je dat industriële te kil worden? Dan kun je altijd nog wat houten elementen toevoegen, voor een warmere sfeer.

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!