Online meubels kopen: Is dit verstandig?

Het moment is daar, er moeten nieuwe meubels komen. Met de huidige markt online is het steeds aantrekkelijker om online te gaan shoppen voor een nieuwe bank of eetkamer set. Maar is dit wel zo verstandig? Wel, daar zijn eigenlijk alle antwoorden op mogelijk. Uiteraard kan het een heel goed idee zijn, en is de kans even zo groot dat het een bijzonder slecht idee is. Of dit avontuur gaat slagen is geheel afhankelijk van de webwinkel waar je online gaan handelen. De aanbieder geeft een grote kans op het slagen of mislukken van een spannende reis naar nieuwe meubels. Maar hoe vind je nou een aanbieder die betrouwbaar is én ook nog eens in huis heeft wat jij wilt hebben?
Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een website?

Als je op zoek bent naar nieuwe meubels is het verstandig om de website waar je gaat winkelen na te trekken. Is het bijvoorbeeld een betrouwbare aanbieder? Kan je hier niet zoveel informatie over vinden, ga dan op zoek naar reviews. Deze kunnen je een heleboel ellende besparen. Want als voorgaande klanten alleen maar ellende hebben gehad met bijvoorbeeld de levering of het niet ontvangen van meubels, dan weet je dat je ver weg moet blijven van deze aanbieder. Uiteraard kan je het beste gaan kijken of de website van je keuze een keurmerk heeft. Websites die niet in het bezit zijn van een WebwinkelKeur logo, kan je eigenlijk op elk moment aan je voorbij laten gaan.

Hoe vind ik online wat ik zoek?

Dan is er de volgende vraag, want hoe kan je online nou vinden wat je zoekt? Begin met de juiste zoektermen te gebruiken. Wil je een landelijke eetkamer, dan doe je er verstandig aan om te zoeken op landelijke eetkamertafel of eetkamer set. Of wil je een oase van rust en kalmte om in bij te komen na een lange dag buiten de deur, dan gebruik je uiteraard geheel andere zoektermen. Vergeet echter nooit dat smaken verschillen en dat wat jij rustig vindt, voor iemand anders wel heel erg druk kan zijn. De zoektermen die je hanteert kunnen dus soms ook niet laten zien wat je zoekt. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat maakt het ook lastig. Want hoe vind je nu online wat je zoekt? Soms is dat onmogelijk en zal je je moeten laten inspireren door ons of een woonwinkel in je nabijheid.

Hoe betaal je meubels die je online koopt?

Als je bij een gerenommeerde website terecht komt zal je eigenlijk altijd dezelfde betaalmogelijkheden tegenkomen. iDEAL, achteraf betalen met iDEAL en creditcard en uiteraard de mogelijkheid om te betalen met een factuur.  Afhankelijk van de website kan je ook nog dingen tegenkomen als cadeaukaarten/bonnen, de Nationale EntertainmentCard of bijvoorbeeld de boekenbon cadeaukaart. iDEAL is een zeer populaire en veilige manier om online te betalen en de meeste Nederlanders maken hier dan ook maandelijks gebruik van. Daarnaast is iDEAL een van de weinige methodes die geaccepteerd worden om stortingen te doen in legale Nederlandse casino’s: Bekijk op Time2play hoe dit precies zit.

Eettafel met vaas
Ik weet niet wat ik zoek

Als je niet weet wat je zoekt of gewoon graag iets heel anders wilt, kies dan een woonstijl, industrieel, landelijk, botanisch of Scandinavisch zijn enkele voorbeelden waar je uit kunt kiezen. Je krijgt dan automatisch meubelen en accessoires te zien die in deze stijl passen. Het is dan eenvoudig een kwestie van de meubelstukken die je nodig hebt of wilt vervangen opzoeken en dan rondkijken of deze stijl bij je past. Valt het toch wat tegen, dan kies je eenvoudig een andere stijl tot je precies dat tegenkomt wat je graag wilt zien. Ook kan je op veel van de websites tegenwoordig door enkele korte vragen te beantwoorden een smaakprofiel aanmaken, zodat je alleen te zien krijgt wat bij jou past. Heb je echter in een excellent magazine een bank gezien die je graag zou willen hebben, dan kan je vaak zien van welke samenwerkingspartner deze is en kan je dan eenvoudig op zoek gaan naar deze bank en andere meubelen van deze partner. Soms is het zo eenvoudig als een naam invoeren in Google en dan begint de reis naar nieuwe meubelstukken.

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!