Ontdek de huidige badkamertrends in 2023

De afgelopen jaren zien we een trend in badkamerdesign van functionele ruimtes naar oases van ontspanning en luxe. Natuurlijk heeft ieder zijn eigen stijl, maar toch zijn er overkoepelende trends te zien die de badkamer van vandaag typeren. Laten we eens kijken naar enkele van de meest prominente trends die momenteel de wereld van badkamerdesign domineren.

Natuurlijke elementen

De aanwezigheid van natuurlijke materialen en elementen staat centraal in het hedendaagse badkamerdesign. Denk aan houten meubels, natuurstenen wastafelbladen, planten en andere organische details. Deze elementen zorgen voor een warme en kalme sfeer in de badkamer, waardoor het een gevoel van rust uitstraalt. Dit is iets dat veel mensen zoeken in sfeer als het gaat om hun badkamer.

Minimalistische inrichting

Eenvoud en minimalisme blijven populair in badkamerdesign, omdat het in veel huishoudens de rest van het huis reflecteert. Strakke lijnen, ingebouwde opbergoplossingen en verborgen leidingen dragen bij aan een opgeruimde en gestroomlijnde uitstraling. Het gebruik van neutrale kleuren, zoals wit, grijs en beige, versterkt het minimalistische gevoel en creëert een tijdloos design dat nooit uit de mode gaat.

Accentmuur met patronen

Een populaire trend is het creëren van een accentmuur met opvallende patronen of tegels. Dit kan een geometrisch patroon, een mozaïek of een levendige kleur zijn. Een accentmuur voegt karakter toe aan de badkamer en wordt een visueel middelpunt dat direct de aandacht trekt. Het maakt eigenlijk niet eens meer uit hoe de rest van de badkamer eruit ziet, de accentmuur trekt de badkamer een bepaalde kan top qua stijl, en zal de sfeer van de ruimte bepalen.

Slimme technologie

In de moderne badkamer zien we steeds vaker geavanceerde technologische snufjes. Slimme douches met programmeerbare temperatuur- en waterstroominstellingen, verlichting die kan worden aangepast aan verschillende sferen en spiegels met geïntegreerde verlichting en Bluetooth-connectiviteit zijn enkele voorbeelden hiervan. Deze innovatieve toepassingen vergroten het gemak en comfort in de badkamer, en we verwachten dat hun populariteit alleen maar zal toenemen.

Grote douches en vrijstaande badkuipen

Steeds vaker zien we dat ruime inloopdouches en vrijstaande badkuipen statementstukken worden. Deze elementen creëren een gevoel van luxe en bieden een spa-achtige ervaring in de eigen woning. Materialen zoals marmer en glas worden vaak gebruikt voor een gevoel van elegantie en luxe.

 

badkuip met prachtig uitzicht
Badkamer met badkuip
 Verlichting als sfeermaker

Verlichting speelt een cruciale rol in badkamerdesign en wordt steeds meer gebruikt als sfeermaker. Het gebruik van dimmers en geïntegreerde led-strips kan de badkamer transformeren in een ontspannende omgeving. Ook zien we een stijging in combinatietoepassingen van verschillende soorten verlichting. Rondom de spiegel en onder de wastafel is dan bijvoorbeeld functioneel licht geïnstalleerd, terwijl er in de douche of boven het bad juist zachte, gedimde verlichting hangt. Zo wordt functionaliteit en sfeer perfect gecombineerd.

Kleurrijke accenten

Hoewel neutrale kleuren nog steeds populair zijn in badkamers, zien we ook steeds meer kleurrijke accenten opduiken. Zoals eerder gezegd in het kopje van de accentmuur, kan een kleurrijk item in één keer een badkamer veel sfeer geven. Felle tegels, levendige accessoires of een gedurfde verflaag kunnen de badkamer nieuw leven inblazen en een speelse en levendige uitstraling geven. Durf te experimenteren met kleuren, want een badkamer hoeft echt niet altijd wit te zijn!

Open indeling

Open indelingen lijken de trend van de toekomst te zijn in badkamerdesign. Het combineren van de badkamer met aangrenzende ruimtes, zoals de slaapkamer of kleedruimte, creëert een gevoel van ruimtelijkheid en luxe. Het gebruik van glazen wanden of schuifdeuren zorgt voor privacy wanneer dat nodig is, maar behoudt tegelijkertijd een gevoel van openheid. Voor zo’n uniek design wordt vaak een specialist ingeschakeld, zoals Laurens Badkamers.

 Het badkamerdesign van vandaag de dag kenmerkt zich door de combinatie van functionaliteit en sfeer. Bepaalde elementen kunnen een badkamer een sfeer van rust of luxe geven, afhankelijk van het doel. Sommige aanpassingen zijn natuurlijk makkelijker te maken dan andere. Echter, al de bovenstaande trends zijn niet op zichzelf staand, maar evolueren samen naar de badkamer van de toekomst.

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!