Tips om laminaat langer mooi te houden

Ben jij de trotse eigenaar van een laminaatvloer? Of overweeg je wellicht om deze te laten plaatsen? Dan wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Een nieuwe vloer is nou eenmaal een flinke investering. Dan hoop je deze ook zo lang mogelijk mooi te houden. Gelukkig is het onderhoud van laminaat relatief eenvoudig. Dat betekent echter niet dat het geen extra zorg mag krijgen.

Wil jij binnenkort laminaat van Carpetright aanschaffen en er zeker van zijn dat je hier jaren van kunt genieten? Met behulp van de onderstaande tips blijft jouw laminaat gegarandeerd mooi.

Kies voor kwalitatief laminaat 

Dit is misschien een open deur, maar we kunnen het niet ongenoemd laten. Er zit namelijk veel verschil in kwaliteit van laminaatvloeren. Dat is ook duidelijk zichtbaar als we kijken naar de prijzen. Je hebt al laminaat voor tien à twaalf euro per vierkante meter, maar ook voor tientallen euro’s per vierkante meter. Het verschil zit hem vooral in het materiaalgebruik. Hoe steviger en sterker de planken, hoe langer deze uiteraard mee zullen gaan. WIl je er dus echt zeker van zijn dat je jaren plezier hebt van het laminaat? Dan is het goed om voor kwaliteitsplanken te kiezen. Dit is misschien wat duurder, maar uiteindelijk haal je dit geld er ook dubbel en dwars weer uit. Genoeg redenen dus om voor kwalitatief wit laminaat te kiezen en nog even door te sparen.

Gebruik de juiste reinigingsmiddelen 

Er is weinig voor nodig om laminaat mooi te houden. Toch blijft schoonmaken natuurlijk noodzakelijk. Regelmatig dweilen is nou eenmaal nodig. Vaak zien we dat mensen de verkeerde schoonmaakproducten gebruiken. Veelal allesreiniger. Dit kan het laminaat echter onnodig dof maken. Om dit te voorkomen is het beter om natuurlijke producten te gebruiken of een speciaal reinigingsproduct voor laminaatvloeren. Zo zal de vloer langer zijn glans behouden.

Vermijd vuil en zand op de vloer 

Er kunnen snel krassen ontstaan op een laminaatvloer als deze niet goed schoongehouden wordt. Zand en vuil wat onder de schoenen blijft zitten, creëert al snel krassen. Daarom is het van essentieel belang om de vloer goed schoon te houden. Dit betekent dat er regelmatig gestofzuigd moet worden. Stofzuigen doe je bij voorkeur met een zachte borstel. De meeste stofzuigers zijn hier standaard mee uitgerust. Door de vloer goed vrij te houden van zand en vuil, vermijd je de meeste beschadigingen. Zorg er ook voor dat er zo min mogelijk schoenen worden gedragen in huis en plaats een mat bij de voor- en achterdeur, zodat de voeten eerst schoongeveegd kunnen worden voordat er naar binnen wordt gegaan.

Plaats viltjes onder de meubels

Plaats viltjes onder meubels die regelmatig verschoven worden. Denk bijvoorbeeld aan de eetkamerstoelen. De poten kunnen krassen op de vloer veroorzaken. Als je hier viltjes onder plaatst, kun je dit eenvoudig vermijden. Ook onder zware meubels kan dit nuttig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de bank of een dressoir. Zo voorkom je deuken op de plek waar het meubelstuk staat.

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!