Tips voor het organiseren van de wintersportvakantie

De winter is begonnen en dat betekent dat veel Nederlanders weer op wintersport gaan. Skiën of snowboarden in de besneeuwde bergen, de frisse berglucht en de leuke après-ski zorgen ervoor dat veel mensen elk jaar weer terug komen naar de sneeuw. Wintersportvakanties bieden een geweldige ervaring voor zowel families als vriendengroepen. Je kan kiezen om met de auto naar de wintersport te gaan of met het vliegtuig. Beiden opties vragen wel enige voorbereiding. Als je met de auto gaat moet je goed van tevoren je route bekijken en bedenken hoe je om de files heen kan rijden. Met het vliegtuig moet je goed je bagage inpakken zodat ze niet te zwaar zijn. Ga jij voor jouw groep de wintersportvakantie boeken? Dan zijn hier 6 tips hoe je dat goed kan doen. 

1. Kies de juiste bestemming

Kies een bestemming die past bij de behoeften van jouw groep. Elk land en gebied biedt een unieke ervaring en landschap. Het is belangrijk om hier ook na te denken over het niveau van elke skiër of snowboarder. Als jullie al veel ervaring hebben, is het leuk om een gebied te kiezen met wat meer uitdaging. Daarnaast is er ook een optie om een gebied te kiezen met een fantastische après-ski. De meest populaire bestemmingen voor Nederlanders zijn de Franse Alpen, de Oostenrijkse Tirol en de Zwitserse Alpen. Oostenrijk staat vooral bekend om haar fantastische après-ski en kindvriendelijke pistes. In Zwitserland kan je goed skiën met het gezin en genieten van de natuur. Let er wel op dat de kosten wat hoger kunnen uitvallen in dit land.

2. Boek de accommodatie op tijd

Zodra je de bestemming hebt gekozen, is het tijd om je accommodatie te boeken. Accommodaties kunnen erg snel vol zitten, vooral tijdens het hoogseizoen. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren reserveert om de beste keuzes te krijgen. Wil je graag in een hotel, een appartement of een andere vorm van accommodatie verblijven? Je vrienden of familie zullen je in ieder geval erg dankbaar zijn als de accommodatie dichtbij de pistes ligt. Zo hoef je niet te ver te lopen op die skischoenen die alles behalve comfortabel zijn. Daarnaast heb je daardoor ook gemakkelijk toegang tot de skigebieden en kan je langer door blijven skiën.

3. Pak geschikte kleding en uitrusting in

De juiste kleding en uitrusting zorgen ervoor dat je warm en veilig naar beneden kan skiën. Pak warme en waterdichte kleding in zoals ski-jassen, broeken, handschoenen, mutsen en goggles. Vergeet niet je helm, ski’s en schoenen mee te nemen. Als je niet je eigen ski-uitrustig hebt, kun je deze vaak huren in het gebied waar je gaat skiën. Om ervoor te zorgen dat je het warm genoeg hebt, kun je het beste laagjes kleding dragen. Zo kan je de outfit makkelijk aanpassen aan wisselende weersomstandigheden op de berg.

Twee mensen op de sneeuw
4. Vergeet je de sneeuwkettingen en winterbanden niet

Ga je met de auto naar de wintersportvakantie? Vergeet dan niet om de juiste uitrusting voor je auto mee te nemen. Vooral op de besneeuwde bergpaden kan het soms gevaarlijk zijn met je auto als je niet voorbereid bent op de sneeuw. Zorg er daarom voor dat je winterbanden onder je auto zet en sneeuwkettingen meeneemt. Sneeuwkettingen kopen kan gemakkelijk online zodat je al ver van tevoren goed kan voorbereiden. Ze zorgen ervoor dat je auto stabiel en veilig op de weg ligt als je op gladde wegen rijdt of steile hellingen. Een populaire optie voor sneeuwkettingen zijn de pewag sneeuwkettingen auto. Dit merk heeft verschillende lijnen die allemaal goed getest zijn.

5. Neem een reisverzekering

Een reisverzekering is een must voor elke wintersportvakantie. De wintersport staat erom bekend dat er een groter risico is op letsel. Je kan namelijk makkelijker vallen en iets breken dan wanneer je op vakantie bent naar de zon en de hele dag op het strand ligt. De reisverzekering biedt niet alleen dekking voor medische noodgevallen maar ook voor onvoorziene gebeurtenissen zoals annuleringen of het verlies van bagage. Kies een reisverzekering die ook wintersportactiviteiten dekt zoals skiën en snowboarden. Zo ben je helemaal verzekerd op je wintersportvakantie.

6. Plan skilessen voor de beginners

Als je vrienden of familieleden nog beginners zijn, is het verstandig om skilessen te boeken. Skiën is een lastige sport, vooral als je het nog moet leren op latere leeftijd. Professionele skileraren kunnen helpen bij leren van de basisvaardigheden zodat je op een veilige manier de piste af kan gaan. In elk skigebied worden er skilessen voor alle niveaus aangeboden dus neem je tijd om de juiste lessen te boeken.

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!