Tips voor het plannen van een bootdagje

Er is niks beter dan een dagje erop uitgaan met vrienden of familie. Een dagje met de boot varen is een perfecte buitenactiviteit voor in de zomer. Vooral als het lekker weer is, is het ideaal om met goed gezelschap lekker te gaan varen. Er zijn een aantal tips die we je willen meegeven als je dagje gaat varen. Benieuwd? Lees dan snel verder!

1.    Maak de veiligheidsregels kenbaar aan degene die meevaren

Als je een dagje gaat varen is veiligheid het allerbelangrijkste. Je wil natuurlijk het risico op ongelukken zoveel mogelijk beperken. Bespreek daarom zo goed mogelijk van te voren de veiligheidsregels met je medepassagiers. Op deze manier waarborg je de veiligheid van jezelf en van andere. Zorg er daarnaast voor dat er reddingsvesten op de boot aanwezig zijn. Vooral als er kinderen en volwassenen op de boot zijn die niet kunnen zwemmen. Met reddingsvesten kun je levens redden en ervoor zorgen dat er niemand iets overkomt indien ze in het water vallen.

2.    Neem voldoende eten en drinken mee

Wanneer je een dagje gaat varen is voldoende eten en drinken meenemen een must. Het kan namelijk knap lastig zijn om voedsel te regelen wanneer je met de boot op pad bent. Daarnaast wil je natuurlijk niet ergens met je boot stranden zonder eten en drinken. Het is bovendien super belangrijk om op een warme dag genoeg te blijven hydrateren. Voldoende eten en drinken geeft je energie en is goed voor je gezondheid.

Mensen op een boot door de zee
3.    Houd rekening met het weer

Zorg ervoor dat je ver van te voren weet wat het weer wordt, wanneer je gaat varen. Dit is belangrijk voor je veiligheid, want je wil natuurlijk niet in een storm terecht komen als je aan het varen bent. Daarnaast kun je natuurlijk het meest genieten van je vaardagje als het lekker weer is.

Als je op een warme dag gaat varen is verkoeling en bescherming tegen de zon belangrijk. Neem daarom voldoende zonnebrand mee en smeer je om de 2 uur goed in. Een biminitop geeft je ook goede bescherming tegen de zon en is echt een aanrader voor kleinere boten en opblaasboten. Een biminitop is een UV-beschermend doek die je op je boot kunt spannen. Een biminitop creëert schaduw en verkoeling. Hierdoor kun je naast het warme weer zo nu en dan ook genieten van verkoeling

4.    Plan je vaartrip

Een goede planning hebben voor je vaartrip is erg handig. Hierdoor voorkom je dat je tegen onverwachte situaties loopt. Denk hierbij aan plekken waar je niet mag varen of aanleggen, onvoldoende benzine hebben, te weinig eten of drinken mee, etc. Wanneer je jouw bootdagje op tijd plant heb je in ieder geval een stuk minder zorgen aan je hoofd. Daarnaast kun je ook nog leuke activiteiten organiseren waardoor je vaardagje een stuk vermakelijker wordt. Denk hierbij aan vissen, duiken, zwemmen, leuke locaties bezoeken, etc. Op deze manier kun jij optimaal genieten van je boot trip!

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!