Tips voor het reinigen van banken

Een bank is een van de meest gebruikte meubelstukken in huis. Het is dan ook niet verrassend dat banken na verloop van tijd vies worden en vlekken krijgen. Een goede reiniging is daarom essentieel om je bank schoon en fris te houden. In deze blog delen we tips voor het reinigen van banken.

Stoffen banken

Stoffen banken zijn erg populair en dat is dan ook niet voor niets! Deze banken zijn stijlvol en comfortabel, maar trekken helaas wel vuil en stof aan. Om een stoffen bank schoon te maken, begin je met het verwijderen van kussens en stofzuig je de bank grondig. Gebruik daarna een reiniger speciaal voor stoffen meubels en volg de instructies op de verpakking. Verwijder de reiniger met een vochtige doek en laat de bank volledig drogen voordat je hem weer in gebruik neemt.

Stofzuigen

Voordat je überhaupt kan beginnen met reinigen is het belangrijk om te zorgen dat de bank helemaal stof en kruimel vrij is. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de bank goed te stofzuigen. Zorg ervoor dat je de hele bank na bent gegaan en dat er geen viezigheid meer achter is gebleven.

Vlekken verwijderen

Als je vlekken hebt in een bank dan kun je deze verwijderen met een speciale soort reiniger. Het is het handigste om altijd een fles met de reiniger in huis te hebben, zodat je meteen kan beginnen met poetsen als er geknoeid wordt. Breng de reiniger aan op de bank en ga hierover wrijven met een vochtige doek of spons. Hierna kun je bank gaan droogmaken met een droge doek. Zorg ervoor dat je de bank daarna goed laat drogen en daarna is de vlek zo goed als weg.

Muffe geur verwijderen

Als je gisteravond lekker de gourmet aan hebt gezet of als er iets anders in je kamer heeft gestaan met een sterke geur, dan kan dit in de bank trekken. Schoonmaakazijn is hier dé oplossing voor. Meng een deel schoonmaakazijn met een deel water en doe dit in een plantenspuit. Spuit dit over de hele bank, maar zorg niet dat de bank te nat wordt. Laat dit een nacht intrekken en je bank ruikt weer fris.

Andere kleine tips

Wil jij zo lang mogelijk genieten van je bank? Voorkom dan dat er te veel druk op één plek op de bank komt te staan, om slijtage te voorkomen. Verder is het handig om de bank niet direct in de zon te zetten, om verkleuring te voorkomen. Als je huisdieren hebt, dan is het handig dat je speciaal spul gebruikt om dierenharen te verwijderen. Wil je urinegeur verwijderen uit een bank? Klik dan op deze link om hier meer informatie over te krijgen.

Witte bank met houten kleed
In het kort

Het is belangrijk om je bank regelmatig schoon te maken en te onderhouden om ervoor te zorgen dat hij langer meegaat en er mooi uit blijft zien. Afhankelijk van het type bank dat je hebt, zijn er verschillende methoden om hem schoon te maken. Door de tips in deze blog op te volgen, kun je jouw bank gemakkelijk schoonmaken en vlekken verwijderen.

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!