Verrijk je interieur met slimme raamdecoratie

Is je interieur wat verouderd, of niet helemaal meer van deze tijd. Dan is het nodig om hier wat aan te doen. Fleur je woning op met wat nieuwe meubels of accessoires, waarmee je jouw woning weer kleur en stijl geeft. De laatste tijd worden veel interieur items geüpgraded met slimme functies die smart home apparaten te bieden hebben. Zo zijn er al slimme robotstofzuigers, slimme luidsprekers en zelfs slimme koffieapparaten die jij op afstand kunt bedienen met zowel je smartphone als je stem. Ook raamdecoratie is tegenwoordig verkrijgbaar in een smart home variant. In dit artikel lees je wat slimme raamdecoratie is en welke voordelen het biedt.

Smart home raamdecoratie wordt de nieuwe standaard

Slimme raamdecoratie is de raamdecoratie van de toekomst. Door de handige nieuwe functionaliteiten die smart home bedienbare raamdecoratie biedt, zullen steeds meer mensen overstappen op deze revolutionaire vorm van raamdecoratie.

Smartblinds zijn vormen van slimme raamdecoratie. Zo heb je elektrische rolgordijnen, plisségordijnen, jaloezieën en zelfs een gordijnrails die voorzien is van een slimme motor. De raamdecoratie van Smartblinds is energiezuinig. Hierdoor hoef je de draadloze motor, die in de buis van je raamdecoratie verstopt zit slechts 1 à 2 keer per jaar op te laden.

Wanneer je jouw slimme raamdecoratie hebt geïnstalleerd, kun je jouw raamdecoratie toevoegen aan je smart home. Dit doe je door in de Apple HomeKit App de QR-code die aan het tassel van bijvoorbeeld jouw slimme plisségordijn hangt te scannen. De rest van de installatie wijst zich vanzelf.

slaapkamer met raamdecoratie
Veiligheid

Wie had ooit gedacht dat jij door slimme oplossingen toe te voegen aan jouw interieur je huis kon beveiligen. Je kunt door slim om te gaan met de bedieningsmogelijkheden van jouw slimme raamdecoratie ervoor zorgen dat inbrekers minder snel geneigd zijn om in te breken bij jouw huis. Doordat je Smartblinds vanaf je smartphone op ieder moment en van overal in beweging kunt zetten, is je huis altijd in beweging. Hierdoor krijgen inbrekers het idee dat er iemand thuis is, waardoor jouw huis een groot risico is voor inbrekers.

Energie besparen met slimme raambekleding

Wist je dat je met raamdecoratie veel energie kunt besparen. Jaarlijks gaat er een groot deel van de warmte in huis verloren via de ramen. Raambekleding kan een groot deel van dit warmteverlies tegengaan. Door je raambekleding te koppelen aan een slimme thermostaat of een warmte en lichtsensor, kun je nog slimmer omgaan met zonlicht en warmte, waardoor je nog meer energie kunt besparen.

Met de toekomst in zicht, is dit het ideale moment om jouw interieur te verrijken met nieuwe raamdecoratie van Smartblinds. Vraag gratis stofstalen aan, en bekijk zelf thuis welke stof het beste bij jouw interieur past.

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!