Verijk jouw huis met een glazen pui!

Het plaatsen van glazen puien kan extra dimensie aan je interieur toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld een prachtige overgang creëren van je huis naar de tuin of een andere plek! Het is niet voor niets razend populair, want een glazen pui geeft de illusie dat je leefruimte groter lijkt. Daarnaast komt er ook veel meer licht naar binnen. Het fijne aan dit item is dat het ontzettend tijdloos is, waardoor het bij elke interieurstijl past. Ook heb je veel mogelijkheden met een glazen pui. Je kunt dit namelijk plaatsen bij veranda’s, overkappingen en nog meer plekken in huis. Dat is toch helemaal geweldig!
Welke voordelen heeft een glazen pui in huis?

Naast dat een glazen pui een echte eyecatcher is in huis heeft het ook andere aantrekkelijke voordelen te bieden. Zoals al is benoemd krijg je door een glazen pui extra lichtinval in je woning. Hierdoor wordt er een warme sfeer gecreëerd, maar het heeft ook een zeer positieve impact op je humeur en gezondheid. Voor in de koude maanden is het van belang dat je zoveel mogelijk licht binnen krijgt in je leefruimte. Daglicht heeft namelijk een positief effect op ons bioritme. Daarnaast kun je zelfs wanneer het koud is zitten in de tuin, want doordat er kwalitatief isolatieglas wordt geplaatst blijft het warm en blijft de kou buiten. Verder is het ook erg duurzaam, vooral als je kiest voor een stalen of aluminium pui, want dit materiaal kan niet roesten of rotten. Ook heeft het minder onderhoud nodig ten opzichte van een traditionele gevel.

kamer vol planten
Welke glas opties heb je?

Bij het aanschaffen van een glazen pui heb je ook keuze uit verschillende soorten glas. Enkele voorbeelden hiervan zijn: helder, gezuurd, gezandstraald, gekleurd of fuméglas in de kleuren brons of grijs. Elk soort glas heeft zijn eigen voordelen. Het is maar net wat je voorkeur is. Helder glas is iets voor jou als je graag meer ruimte en licht in je woning wil creëren. En gezuurd glas is weer ideaal als je meer privacy wilt. Dit glas is namelijk niet transparant. Bij gezandstraald glas kun je de mate van transparantie zelf bepalen. Gekleurd glas is een leuke optie als je een vleugje vrolijkheid in je woning wil brengen. Ten slotte heb je nog fuméglas. Dit is de perfecte keuze als je gaat voor een warme sfeer!

Het plaatsen van een glazen pui is zeker een musthave voor je woning. Het is namelijk tijdloos en modern. Ook kan het je leefruimte vergroten en meer lichtinval naar binnen brengen. Dit heeft voordelen voor je algemene welzijn en je humeur. Daarnaast heeft het een ontzettend lange levensduur, doordat de pui gemaakt is van duurzame materialen. Verder heb je vele opties voor het glas, zodat de pui volledig voldoet aan jouw wensen en behoeften. En zo zijn er nog veel meer voordelen die een glazen pui met zich mee brengen! Wij hopen dat dit artikel je heeft geholpen met het uitkiezen van een pui die helemaal bij jouw smaak past.

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!