Waarom kiezen voor bamboe jaloezieën?

Steeds meer mensen kiezen voor natuurlijke materialen in hun interieur. Het geeft de woning een warme uitstraling en extra sfeer. Zo zijn jaloezieën van bamboe erg populair op het gebied van raambekleding. In dit artikel zullen we de voordelen van bamboe jaloezieën bespreken en bekijken waarom het een goede keuze is voor je interieur.

Warme en natuurlijke uitstraling

Jaloezieën van bamboe hebben van zichzelf een hele warme en natuurlijke uitstraling. Dit wordt nog meer benadrukt wanneer je kiest voor een warme kleur. Naast de populaire bruin- en beigetinten zijn wit, zwart een grijs populaire opties. Hiermee geef je het natuurlijke materiaal een moderne twist. 

Licht van gewicht

De jaloezieën van bamboe zijn lichter in gewicht dan standaard houten jaloezieën. Dit komt doordat de lamellen dunner zijn. Door het lichte gewicht zijn de jaloezieën nog gemakkelijker te installeren en te bedienen.

Isolerende werking

Er wordt vaak gekozen voor houten jaloezieën vanwege de isolerende werking. Maar ook de bamboe variant heeft een isolerende functie – ondanks de dunne lamellen en het lichte gewicht. Wanneer je het raam goed bedekt met de jaloezieën, zal er in de winter minder warmte verloren gaan via het glas.

Slaapkamer met jaloezieen

Door de zichtbare nerfstructuur zal de karakteristieke look niet verloren gaan. Bamboe raambekleding brengt meer sfeer in vrijwel iedere ruimte. Van de woonkamer en slaapkamer tot je kantoor aan huis. Het kan zelfs bijdragen aan een lager energieverbruik en uiteindelijk een lagere energierekening. In de hete zomer geniet je juist van een koele woning als je de bamboe jaloezieën dicht houdt. Het kan de warme zonnestralen goed tegenhouden.

Op maat te maken

Het is mogelijk om jaloezieën van bamboe op maat te laten maken. Je kunt het formaat en de stijl dus geheel naar wens aanpassen. Maatwerk raamdecoratie van hout of bamboe is over het algemeen wat duurder, maar bij Mijnhoutenjaloezieen.nl ben je verzekerd van een scherpe prijs. Dit bedrijf produceert de jaloezieën namelijk in eigen fabriek.

Duurzaam materiaal

Bamboe raambekleding is een hele duurzame keuze. Het materiaal groeit erg snel en is hernieuwbaar. Het is daarnaast geschikt voor jaloezieën van hoogwaardige kwaliteit. Met het juiste onderhoud kun je heel wat jaren genieten van de sfeervolle raambekleding.

Controle over lichtinval

Met jaloezieën kun je de lichtinval in een kamer volledig controleren. Je kunt de lamellen een beetje kantelen voor privacy én zonwering, maar het is ook mogelijk om de lamellen helemaal op te trekken voor optimaal daglicht.

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!