Wat mag er niet ontbreken in de badkamer?

De badkamer is een belangrijke ruimte in huis. Het is de plek waar we ons opfrissen, klaarmaken voor de dag en na een lange dag lekker kunnen ontspannen. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de badkamer comfortabel is. In dit artikel lees je welke items niet mogen ontbreken! 

Grote spiegel

Allereerst is het belangrijk om een mooie, grote spiegel op te hangen in de badkamer. Het is namelijk de plek waar we ons klaarmaken en onszelf lekker verzorgen. Tip: kies een spiegel met verlichting erbij, zodat je in de ochtend en in de avond wanneer het donker is alsnog genoeg ziet. Daarnaast is het voordeel van een grote spiegel dat de ruimte ook groter lijkt. Win-win situatie dus.

Verlichting

De juiste verlichting in de badkamer is essentieel. Wanneer je jezelf gaat klaarmaken wil je natuurlijk wel goed en natuurlijk licht hebben. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de veiligheid. Bij goede verlichting kun je op een veilige manier scheren en jezelf verzorgen. Kies daarom voor inbouwspotjes in de badkamer. Er zijn veel soorten mogelijkheden, maar een goed advies zou zijn: de inbouwspot ip65. Deze is namelijk geschikt voor de badkamer en zijn ook nog eens dimbaar! Perfect voor genoeg licht én sfeer in de ruimte.

Luxe badkamer
Marmeren badkamer
Inloopdouche

Een musthave is toch wel een fijne inloopdouche in de badkamer. Dit staat luxe, sfeervol en is ook nog eens veilig. In de badkamer gebeuren namelijk veel ongelukken en met een inloopdouche voorkom je dat voor een groot deel. Doordat je gemakkelijk in en ook weer uit de douche kan lopen en geen optakel, zoals een bad hebt, kunnen kinderen, maar ook ouderen veilig douchen.

Dubbele wastafel

Wanneer je met een groot gezin bent in huis, dan is het wel zo fijn om twee wastafels te hebben in de badkamer. Het zorgt er namelijk voor dat iedereen op zijn eigen gemak zich kan klaarmaken, kan tandenpoetsen en verzorgen. Hierdoor hoef je niet op elkaar te wachten en te laat te komen, maar kan iedereen rustig de dag beginnen en afsluiten.

Opbergruimte

Een goede tip is om de badkamer zo rustig mogelijk te houden. Hierdoor kun je het beter schoonmaken, maar oogt het ook rustig. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte in de badkamer, zoals een hoge, lange kast bijvoorbeeld waar alle handdoeken en verzorgingsproducten liggen. Haal alle overbodige items uit de badkamer weg en houd het opgeruimd.

Er zijn dus veel verschillende tips die jij kunt toepassen, zodat jouw badkamer helemaal een ontspannen plek gaat worden. Ben jij nieuwsgierig geworden naar de led inbouwspots? Neem dan zeker een kijkje online en ga op zoek naar wat er in jouw badkamer past. Succes!

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!