Welke kleur kunststof gevelbekleding kies ik?

Woon je al sinds jaar en dag in dezelfde woning en heb je in al die jaren weinig tot niets aan de buitenkant gedaan? Dan vind je misschien dat je huis er niet mooi meer uitziet. In dat geval wordt het tijd voor een renovatie. Als je een keer voor totaal iets anders wilt gaan, bekleed je een deel van de gevel met kunststof. Je moet in dat geval nadenken over de kleur waar je voor kiest. In deze tekst helpen wij je bij het maken van deze keuze.

Stem de kleur af op andere kleuren

Bij een renovatie blijft een deel van je woning intact. Zo is de kans groot dat de bakstenen gedeeltelijk zichtbaar blijven. Dit is iets om rekening mee te houden voordat je kunststof gevelbekleding koopt. Het is namelijk belangrijk dat de kleur van het kunststof past bij de rest van de kleuren die aan de buitenkant van je woning terugkeren. Richt je overigens niet alleen maar tot de bakstenen, maar houd ook rekening met bijvoorbeeld de kozijnen en boeiboorden. Kies in ieder geval geen kleur die vloekt met de andere kleuren, want dat komt de uitstraling van je woning niet ten goede.

Houd rekening met de omgeving

Om te bepalen wat de mooiste kleur voor kunststof gevelbekleding is, beperken veel mensen zich tot hun eigen woning. Het is belangrijk dat er straks een samenhangend geheel ontstaat, maar vergeet niet om ook rekening te houden met de omgeving waarin je huis staat. Woon je in de natuur? Kies dan voor kleuren die hierbij passen, zoals groen en bruin. Je woning gaat in dat geval op in de omgeving. Als je in dorp of stad woont, kun je eventueel voor gewaagdere kleuren kiezen.

Denk na over het onderhoud

Kunststof gevelbekleding hoeft amper onderhouden te worden. Dit is één van de belangrijkste redenen dat steeds meer mensen (een deel van) hun gevel met dit materiaal bekleden. Toch is het niet zo dat iedere kleur kunststof even vaak onderhouden moet worden. Kies je voor gevelbekleding in een lichte kleur? Dan vallen vlekken sneller op en moet je vaker schoonmaken dan bij donkere kleuren. Als je niet al te veel tijd wilt besteden aan onderhoud, kies je voor kunststof gevelbekleding in een donkere kleur.

Vraag kleurmonsters aan

Heb je online mooie kunststof gevelbekleding gezien? Dan ben je misschien geneigd om dit direct te bestellen. Doe dit niet, want in het echt kan de kleur (enigszins) anders zijn dan op foto’s. Plaats daarom pas een bestelling als je weet hoe de kunststof gevelbekleding er in het echt uitziet. Dit kun je onder meer ontdekken door gratis kleurmonsters aan te vragen op Heering.eu. Je krijgt deze monsters binnen een paar dagen thuisgestuurd, waardoor je met eigen ogen kunt zien hoe de kleur in het echt is.

Woonkamer met deuren en stoelen

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!