Zo creëer je een hotelgevoel in je eigen slaapkamer

Overnachten in een hotel is en blijft heerlijk luxe. Een chique ingerichte, opgeruimde kamer, een bijzonder comfortabel bed, zacht beddengoed en fluffy handdoeken – hoe fijn zou het zijn om deze sfeer ook in eigen slaapkamer te kunnen creëren? In dit artikel lees je hoe je een hotelgevoel creëert in je eigen slaapkamer!

Het bed

In een hotelkamer ligt de focus altijd op het bed. Voor de optimale hotelervaring, kies je voor een kingsize boxspring, een stoffen hoofdbord, een comfortabel (top)matras, véél kussens en zacht beddengoed. Wat dat laatste betreft kun je kiezen voor een luxe hoeslaken en linnen beddengoed, maar uiteindelijk gaat het erom waar jij het lekkerste onder weg kan dromen. Besteed iedere dag, net als in een hotelkamer, uitgebreid de aandacht aan het zo strak mogelijk opmaken van je bed.

Het kleurenpalet

Hotelkamers hebben vaak een donker kleurenpalet. Dit geeft namelijk een knusse, romantische en luxueuze uitstraling. Dit betekent dat je best mag ‘durven’ wat betreft de kleurkeuze in je slaapkamer. Ga voor diverse donkerblauwe of donkergroene tinten, gecombineerd met een heldere kleur als lila, okergeel of mintgroen. Werk bovendien met verschillende texturen, om de luxueuze uitstraling te benadrukken, zoals zacht velours, ribstof of glanzend zijde.

slaapkamer beige bed
Symmetrie

Opvallend aan vrijwel iedere hotelkamer is de focus op symmetrie. Zowel wat betreft meubelstukken als woonaccessoires. Symmetrie zorgt voor een rustig en tegelijkertijd ruimtelijke uitstraling. Ga niet volledig overboord met woonaccessoires, maar kies enkele grote (kwaliteits)items en stijl deze zo symmetrisch mogelijk. Denk aan twee of vier grote schilderijen aan de muur, één grote spiegel boven het bed, opvallende nachtlampjes of grote planten op de vloer.

slaapkamer grijs met lichten
Opbergruimte

Hotelkamers ogen altijd opgeruimd. Er slingert geen rommel rond en de benodigdheden die er zijn, zijn netjes opgeborgen. In een slaapkamer heb je echter wel opbergruimte nodig. De kunst is om deze opbergruimte zo min mogelijk in het oog te laten springen. Denk aan opberglades of opbergdozen onder het bed, nachtkastjes met opbergruimte of een strakke, gestroomlijnde kastenwand met ‘blinde’ deurgrepen.

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!