Zo creëer jij een moderne badkamer

Badkamers komen in allerlei verschillende vormen, kleuren en maten en ook stijlen. Je kunt gaan voor een prachtige landelijke badkamer, met houten details en lekker veel planten. Maar je kunt natuurlijk ook voor een moderne badkamer gaan. Hou jij van een strakke look en zou jij graag een moderne badkamer in je huis willen? Lees dan dit artikel verder.

Minimalistisch ontwerp

Om te beginnen is minimalisme een van de belangrijkste kenmerken van een moderne badkamer. Denk daarbij aan strakke lijnen, en vermijd overbodige decoratieve elementen. Zorg er voor dat wanden en andere oppervlakken zo leeg mogelijk zijn. Dit kan je ook bereiken door zo weinig mogelijk spullen rond te laten slingeren en dus voldoende opbergruimte te creëren. Zo kun je jouw badkamer zo minimalistisch mogelijk houden en zullen de lege en strakke oppervlakken bijdragen aan de moderne look van je badkamer.

De verlichting

Verlichting is verder ook enorm belangrijk bij het bepalen van de sfeer en de look van je badkamer. Bij het kiezen van de verlichting van jouw badkamer, kun je dus ook rekening houden met een moderne uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor ingebouwde spots in je plafond, of ga voor LED-verlichting voor een eigentijdse uitstraling. Zorg er ook voor dat er voldoende natuurlijk licht de badkamer in schijnt, en maak bijvoorbeeld gebruik van een grote spiegel die dit licht dan weer kan reflecteren. Verder is het voor een kleine badkamer ook belangrijk dat alle hoeken goed verlicht zijn, zodat de ruimte optisch groter wordt.

Gebruik moderne materialen

Verder, als je een moderne badkamer wil, is het belangrijk om te kiezen voor moderne materialen. Ga dus bijvoorbeeld voor glas, metaal en natuursteen. Deze materialen zijn niet alleen stijlvol, maar ook nog eens erg duurzaam. Iets dat ook vaak terug te zien is in moderne badkamers, zijn glanzende oppervlakken. Kasten met een glanzende finish passen dus bijvoorbeeld goed onder de wasbak. Ga dus voor strakke, moderne materialen om jouw badkamer een moderne look te geven.

Witte badkamer
Innovatieve technologie

Wanneer je voor een moderne badkamer gaat, is het natuurlijk ook een goed idee om mee te gaan met de moderne technologie. Deze geven niet alleen een modern gevoel aan je badkamer, maar kunnen jouw dagelijks leven ook nog eens een stukje makkelijker maken. Je kunt bijvoorbeeld een elektronische douche nemen die je met een afstandsbediening kunt bedienen, of installeer een radio in je douche. Iets anders dat je vaak ziet, zijn speciale verwarmde spiegels die niet zal condenseren wanneer je een douche neemt.

Voor een moderne badkamer kies je voor een minimalistisch ontwerp, de juiste verlichting, moderne materialen en innovatieve technologieën in je badkamer.

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!