Zo maak je je tuin klaar voor de zomer

Yes, de zomer komt eraan! En dat betekent natuurlijk dat we lekker veel tijd buiten willen doorbrengen. Daar hoort een mooie, gezellige tuin bij. Maar hoe maak je je tuin helemaal klaar voor de zomer? In dit artikel geven we je graag een aantal tips om je tuin zomerklaar te maken. Zo kan je straks heerlijk genieten van het zonnetje in je eigen tuin!

Opruimen en schoonmaken

De lente is altijd een goed moment om je tuin eens flink op te ruimen en schoon te maken. Verwijder bladeren, takken en andere rommel. Maak je tuinmeubels schoon en zorg dat ze weer fris en fruitig zijn voor het nieuwe seizoen. Heb je een vlonder of terras? Maak deze dan ook goed schoon met een bezem of hogedrukspuit.

Bloemen en planten

Eén van de leukste dingen aan de zomer zijn natuurlijk de mooie bloemen en planten die weer in bloei staan. Zorg dat je planten en bloemen goed verzorgd zijn. Geef ze voldoende water en voeding. Denk ook aan het snoeien van je struiken en bomen zodat ze mooi vol groeien. Wil je nog wat extra kleur in je tuin? Plant dan wat vrolijke zomerbloemen zoals zonnebloemen, margrieten of hibiscus.

Zitplekken

Niks fijner dan lekker ontspannen in de tuin met een boekje of tijdschrift. Zorg dat je een fijne zitplek hebt in de tuin. Heeft jouw tuin nog geen loungeset of tuinbank? Dan is het een goed moment om er eentje aan te schaffen. Op deze manier kan je heerlijk genieten van de zon, terwijl je comfortabel zit. En vergeet niet om ook een bijpassende tuinmeubelhoes aan te schaffen via Tuinmeubelhoesshop.nl, zodat je tuinmeubelen beschermd zijn tegen de regen en langer meegaan. Zo kan je heerlijk genieten van de zon, terwijl je comfortabel en zorgeloos zit.

Verlichting

In de zomermaanden blijft het natuurlijk ‘s avonds lekker lang licht. Maar toch is het fijn om wat verlichting te hebben in de tuin. Zo kan je ook ‘s avonds nog lekker buiten zitten en genieten. Hang bijvoorbeeld een aantal leuke lampionnen of hanglampen op. Ook solarlampjes zijn een leuke en duurzame optie.

zomertuin met zwembad
Accessoires

Met leuke accessoires kan je jouw tuin helemaal afmaken. Denk bijvoorbeeld aan mooie kussens voor op de zitbanken, een hippe parasol, een buitenkleed of een aantal potten met mooie bloemen. Ook hangmatten of schommelstoelen zijn een leuk idee voor wat extra ontspanning in de tuin.

Dat waren een aantal tips om je tuin klaar te maken voor de zomer. Hopelijk heb je nu genoeg ideeën om jouw tuin om te toveren tot een gezellige zomerse plek. Vergeet niet om ook af en toe te ontspannen in je nieuwe tuin. Fijne zomer!

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!