Zo upgrade je je interieur met behang!

Misschien denk je wel: behang? Is dat niet super ouderwets? Maar nee, niets is minder waar. Behang heeft haar weg teruggevonden in interieurtrends en is hier voorlopig om te blijven. Dit komt omdat het behang zelf inmiddels een flinke upgrade heeft gekregen: van hoe het wordt opgehangen tot de materialen, prints en zelfs stoffen waarin het verkrijgbaar is. Een luxe hotel uitstraling, bijvoorbeeld? Dan moet je behang hebben. Benieuwd naar hoe je interieur een upgrade geeft met behang? Lees dan vooral even verder. Laat je inspireren!

Jouw persoonlijkheid in het behang

Het leuke van behang is dat je je persoonlijkheid erin kwijt kan. Dat betekent dat als jij gek bent op een bepaalde kleur of print, je dit moeiteloos als behang in bijvoorbeeld de keuken of slaapkamer laat hangen. Denk aan een paisley motief of juist een bloemenprint. Misschien ben je wel gek op een knallende roze kleur: hoe dan ook, een interieur upgrade wordt pas echt als jij je persoonlijkheid in kwijt kan. En laat dat nou net kunnen met behang.

Een luxe uitstraling

Het werd hierboven al even genoemd, maar behang kan jouw woning een hele luxe uitstraling geven zoals je ook in hotels ziet. Zo’n warme, luxe uitstraling dus. Denk aan voelbare texturen zoals leer of velours…Jouw huis wordt in een mum van tijd een 5-sterren hotel!

Alles kan met behang

Nog zo’n voordeel van behang is dat je er werkelijk waar alles mee kunt. Combineer het met je favoriete tegels, plaats één strook over de breedte en ga van sereen naar chique in iedere kamer. Voor ieder is er wat te vinden in de wereld van behang!

Behang is de blikvanger

Stel, je wilt je interieur een upgrade geven, maar je houdt het graag minimalistisch met hier en daar een speciale touch, dan is behang helemaal voor jou. Je kunt namelijk zelf kiezen wat je ermee doet. Wanneer je veel vierkante elementen hebt, kun je kiezen voor een geometrisch behang. Of ga voor alles in dezelfde kleurtinten, ook wel ton-sur-ton.

Kortom: genoeg redenen om jouw interieur te upgraden met behang!

Behang kopen

Gele stoel met druk behang

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!