De meerwaarde van een laminaatvloer 

Of je nu grijs laminaat in je woning wilt verwerken voor een moderne, strakke look of eerder op zoek bent naar een houtachtige variant om je landelijke woonkamer af te maken, kiezen voor een laminaat vloer is in de eerste plaats al een slimme zet. 

Waarom is dat nu zo? Wat is een laminaat vloer en welke voordelen biedt een dergelijke vloer? Vragen die je hieronder beantwoord ziet.

De belangrijkste voordelen van een laminaatvloer

Een nieuwe vloer aankopen en installeren, dat is een zaak waar je niet de licht over moet nadenken. Het loont de moeite om onderzoek te doen naar de voordelen van laminaat vloeren voor je de knoop doorhakt. 

Hieronder alvast enkele belangrijke troeven:

1. Laminaat is heel gemakkelijk te onderhouden

In de eerste plaats is een laminaatvloer erg gemakkelijk te onderhouden. Af en toe vochtig reinigen is mogelijk en volstaat ruimschoots om de vloer niet alleen proper, maar ook hygiënisch te houden.

Houd er wel rekening mee dat heel wat oudere laminaatvloeren niet zo goed tegen vocht kunnen. Koop je een nieuwe laminaat vloer aan? Dan is dat doorgaans geen probleem en kan je deze zelfs dweilen.

2. Een ruime keuze aan stijlmogelijkheden

Doordat laminaat in feite een samensmelting is van allemaal verschillende materialen, bestaat er ook heel wat variatie op het vlak van stijl, kleur en afwerking voor elke woning.

Grijs laminaat is bijvoorbeeld erg populair als basis voor een moderne uitstraling. Een dergelijke vloer biedt de perfecte balans tussen gezellig en strak, waardoor je er nog alle kanten mee uit kunt. 

Aan de andere kant vind je natuurlijk ook heel wat basis laminaatvloeren met een natuurlijke, houten kleur of donkere modellen die wat industriëler ogen.

3. Uitzonderlijk duurzaam en sterk

Ten slotte doe je met een laminaatvloer een duurzame investering op de lange termijn. Dit is alweer te danken aan het feit dat zo’n vloer uit meerdere lagen bestaat. Doorgaans wordt de basis gevormd door een sterke, vochtbestendige en stabiele HDF-plaat. De zogenaamde tegenplaat zorgt er dan weer voor dat de kern van de vloer zelf niet zomaar scheeftrekt of doorzakt.

Lichte laminaatvloer
Het resultaat? Met een dergelijke vloer doe je een slimme aankoop waar je nog lang van geniet en dus ook heel wat financieel voordeel uit haalt. Reden te meer om bij de verbouwing of bouw van je woning een laminaatvloer te kiezen. 

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!