Help! Welke vloer moet ik kiezen?

Het is hartstikke logisch dat je niet meteen weet welke vloer je wilt kopen uit de collectie Floorlife vloeren. Er zijn namelijk zo ontzettend veel Floorlife vloeren dat je waarschijnlijk helemaal de weg kwijtraakt in het zoeken naar jouw perfecte vloer. Want welke voordelen wegen meer mee? En welke nadelen zijn belangrijk om niet te vergeten bij het kopen van een vloer? Gelukkig kan je hieronder informatie lezen van drie verschillende type Floorlife vloeren. Hierdoor kun je voor jezelf de keuze maken of één van deze vloeren perfect voor jou is of juist totaal niet in jouw huis past. Lees dus vooral verder wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer maar totaal geen idee hebt welke vloer je in hemelsnaam zou moeten kopen.

Heel simpel maar leuk: de tegels

Wanneer je aan tegels denkt, denk je waarschijnlijk snel aan je eigen badkamer of je tuin. Toch is het helemaal niet nodig om alleen op deze plekken tegels neer te leggen. Je kunt tegels namelijk ook op andere plekken neerleggen in het huis. Je kunt namelijk bijvoorbeeld tegens neerleggen in de keuken. Je hebt vaak keuze uit keramische tegels en stenen tegels. Een voordeel aan tegels is het feit dat tegels haast niet kapot kunnen gaan. Hoe vaak je er ook iets op laat vallen, je tegels zullen sterk en goed blijven. Een nadeel van tegels is het feit dat tegels veel minder geluidsabsorberend zijn dat andere soorten vloeren. Wanneer je kleine kinderen hebt, kan het dus wel eens vervelend zijn om voor tegels te kiezen. Kinderen kunnen namelijk nogal veel huilen en vallen. Deze combinatie met tegels is niet heel verstandig.

 

Harde kunststof vloer: vinyl vloeren

Je kunt als consument ook kiezen voor vinyl vloeren. Vinyl vloeren zijn eigenlijk een soort harde kunststof vloeren die ook net zoals een PVC vloer of een laminaatvloer uit meerdere lagen bestaan. Deze bovenste laag gaat bovendien ook gemiddeld zo’n 25 jaar mee. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je vloer snel moet vervangen. Een voordeel van een vinyl vloer is het feit dat je deze vloer heel makkelijk kan onderhouden. Je bent hier zeker geen uren aan kwijt. Daarnaast is de prijs kwaliteit verhouding ook ontzettend goed. Je betaalt namelijk niet de hoofdprijs maar krijgt er wel een hele stevige vloer voor in de plaats. Een nadeel van een vinyl vloer is het probleem dat zware meubels een vervelende afdruk kunnen achterlaten. Dit kan vervelend zijn wanneer je oude en zware meubels hebt.

Helaas niet zo populair meer: het tapijt

Vroeger was het tapijt één van de populairste type vloer. Helaas is deze populariteit de afgelopen jaren verdwenen. DIt komt eigenlijk vooral door de opkomst van iets meer modernere vloeren zoals PVC vloeren en houten vloeren. Toch is de trend zeker nog niet voorbij. Een voordeel van het tapijt is het feit dat er een groot assortiment bestaat. Je kunt namelijk elke kleur, elke print en elk materiaal combineren en vinden in de bouwmarkt. Een nadeel van het tapijt is het feit dat het moeilijk schoon te maken is. Je kunt namelijk zo vaak schrobben als je wilt, maar je zult het tapijt nooit helemaal schoon krijgen helaas.

Houten vloer met stoelen
houten vloeren
Thee kopje over tapijt

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!