Hoe kun je komende lente een nog chillere tuin maken?

Optimaal genieten in de tuin

Zodra de eerste zonnestralen je huid aanraken en de geur van de lente zich begint te verspreiden, is er niets zo fijn als lekker bezig zijn in de tuin. Na het snoeien van de oude planten, het planten van nieuwe planten, onkruid en groen aanslag verwijderen is het natuurlijk heel erg fijn als je ook lekker kunt ontspannen in de heerlijke oase van rust die jij zojuist hebt gecreëerd. In dit artikel geven wij een aantal tips hoe jij optimaal kan genieten in de tuin!

Uit met het oude, in met het nieuwe

Niet alleen het groen in de tuin is om de zoveel tijd aan vervanging toe, denk ook is aan de tuinmeubelen die je hebt staan. Deze staan het hele jaar door buiten. Regen, zon, sneeuw en ijs zorgen ervoor dat ook die op een gegeven moment toe zijn aan vervanging. En er is niets zo fijn als thuiskomen na een lange werkdag en dat je nog even kan genieten van de laatste zonnestralen op een comfortabele nieuwe stoel of bank. Ga je voor hout, of past metaal beter in de tuin? Wil je liever een klassieke look, of ga je het helemaal anders doen dit jaar en kies je voor een duurzame en botanische uitstraling? Er is genoeg keus, pas het helemaal aan naar je eigen stijl.

 

Ontspannen

Wil je echt optimaal kunnen ontspannen van de lente en even helemaal tot rust komen, dan is een ligstoel misschien wel een goed idee. Ligstoelen zijn er in vele verschillende soorten en maten. Wil je samen ontspannen met je partner, dan kun je kiezen voor een tweepersoons. Heb je een favoriete plek in de tuin waar je op ieder moment van de dag kunt genieten van de zon, dan zou een vast ligbed iets voor jou kunnen zijn. Lees je graag een boek in de zon, maar kun je de tekst niet zo goed lezen door de felheid? Overweeg dan een ligstoel met luifel!

De tuin kan zoveel meer zijn dan alleen de plek waar je planten water geeft of het afval in de container gooit. Het is een plek waar je tot rust kan komen, tot laat in je avond kan ontspannen met vrienden en waar je gezellig met vrienden kan eten. En hoe leuk is het dan wel niet als jij de show steelt met je nieuwe tuin interieur?

 

 

Ligbedden in sfeervol tuin

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!