Stijlvolle raamdecoratie voor elk interieur

Kunnen jouw ramen wel wat decoratie gebruiken? Dan valt er tegenwoordig ontzettend veel te kiezen. Raamdecoratie is namelijk niet alleen praktisch, maar ook een stijlvol onderdeel van het interieur. In dit artikel lees je welke opties er zijn op het gebied van raamdecoratie.

Jaloezieën

Ontzettend populair: jaloezieën. Deze raamdecoratie bestaat uit horizontale lamellen die je kunt kantelen. Door de lamellen te kantelen, kun je op een eenvoudige manier lichtinval (en inkijk) bepalen. Jaloezieën hebben een moderne uitstraling en creëren een zekere ruimtelijkheid door het horizontale lijnenspel. Jaloezieën zijn verkrijgbaar in vele materialen, uitvoeringen en prijsklassen.
Voordelen: Modern, praktisch en uitgebreide keuzemogelijkheden.

 

Plisségordijnen

Ook plisségordijnen zijn al jaren populair. Deze raamdecoratie bestaat uit een strak geplooide stof, die zowel aan de boven- of onderzijde opgetrokken kan worden. Op die manier kan er daglicht binnen gelaten worden, zonder dat er inkijk ontstaat. Plisségordijnen ogen modern en hebben een geluiddempende werking.
Voordelen:Functioneel, modern en geluiddempend.

Rolgordijnen

Een voordelige keuze die nog altijd veelvuldig wordt gebruikt, is een rolgordijn. Rolgordijnen bestaan uit een strakgespannen stof, die aan een ronde buis is bevestigd. Door het rolgordijn op te hijsen of te laten zakken, kan lichtinval bepaald worden. Dit maakt rolgordijnen ontzettend makkelijk in gebruik. De keuze in stoffen van rolgordijnen is haast oneindig.
Voordelen: Eenvoudig, strak en goedkoop.

Duo-rolgordijnen

In duo-rolgordijnen zijn de eigenschappen van jaloezieën en rolgordijnen gecombineerd. Dit betekent dat duo-rolgordijnen bestaan uit zowel transparante als dichte stoffen banen, die langs elkaar heen kunnen bewegen. Op die manier ontstaat een speelse uitstraling en kan eenvoudig de lichtinval worden bepaald, zonder dat er sprake is van volledige inkijk.
Voordelen:Praktisch, speels en gemakkelijk.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen hebben een warme en romantische uitstraling. Deze raamdecoratie bestaat namelijk uit een lap stof die door middel van baleinen wordt opgetrokken en zichzelf ‘opvouwt’. Vouwgordijnen zijn door de relatief dikke stof geluiddempend en isolerend.
Voordelen: Warm, elegant en geluiddempend.

Woonkamer met raamdecoratie

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!