Zo verleng je de levensduur van jouw keuken

Je keuken een langere levensduur geven doe je zo | Wil je de levensduur van je keuken verlengen? Keukens staan erom bekend dat ze lang meegaan. Echter kan het altijd zo zijn dat bepaalde onderdelen van de keuken niet goed meer zijn of gemoderniseerd moeten worden, zoals bijvoorbeeld de kranen met nieuwe kraanonderdelen. In dit artikel voorzien wij je van tips, zodat je precies weet hoe je de levensduur van jouw keuken kunt verlengen. Lees snel verder voor onze tips en ga meteen aan de slag in de keuken!

Plaats een nieuw aanrechtblad

Het aanrechtblad krijgt het gedurende de jaren zwaar te verduren. Met een mooi nieuw aanrechtblad kun je van jouw keuken een echte eyecatcher maken en de levensduur ervan verlengen. Door slechts het keukenblad te vervangen, kun je al de hele sfeer in je keuken veranderen. Ga bijvoorbeeld voor een marmerlook aanrechtblad of kies voor prachtig natuursteen.

Vervang je keukenkraan

Je keuken een upgrade geven doe je ook door de keukenkraan te vervangen met Damixa onderdelen. Tegenwoordig zijn er diverse moderne kranen die bijvoorbeeld reageren op aanraking of direct gekookt, bruisend of gekoeld water geven. Er zijn diverse soorten kranen verkrijgbaar, waardoor er ook voor jouw keuken een mooie kraan te vinden is. Kies bijvoorbeeld voor een mooie koperen of gouden kraan of ga juist voor een matzwarte kraan als je voorkeur meer bij de industriële woonstijl ligt. Je keuken krijgt hiermee zowel een moderne als een stoere uitstraling.

Kleuren pallet
Plaats voor nieuwe keukendeuren en frontjes

Ben je in de keuken bezig, dan zal je je keukendeuren vaak open en dichtdoen. Door te zorgen voor nieuwe keukendeurtjes en frontjes, kun je jouw keuken van een hele nieuwe uitstraling voorzien. Ook betaal je een stuk minder voor het vervangen van keukendeuren dan wanneer je een compleet nieuwe keukenkast koopt. Het kan zijn dat je keuken verouderd is en nieuwe keukendeuren niet geleverd kunnen worden. Dan is keukendeuren op maat laten maken een optie, hoewel dit vaak meer kost..

Koop nieuwe apparatuur

Keukenapparatuur gaat ongeveer 10 to 15 jaar mee. Het kan zijn dat je apparatuur inmiddels gedateerd is. Wanneer je je keukenapparatuur vervangt, geef je jouw keuken een moderne en frisse uitstraling en profiteer je ook nog eens van alle nieuwe dingen die je met je apparatuur kunt doen. Reden genoeg om dus ook voor nieuwe apparatuur te kiezen.

Wij wensen je veel succes met jouw keukenrenovatie.

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!