Home » Bosvilla is één met de natuur

Bosvilla is één met de natuur

Door admin

Finnhouse villa in Culemborg

Een bosrijk gebied als canvas voor Finnhouse vakwerk architectuur. Liliane en Lars zijn de gelukkige bewoners van hun houten Finnhouse Schuurwoning. “Een echt buitenhuis” een wens waarop ze lang hebben moeten wachten.

Toen de mogelijkheid zich eindelijk voordeed, bestond er geen enkele twijfel: Dit moest het gaan worden! Op het prachtige perceel is deze unieke Finnhouse ontworpen, met bijpassend bijgebouw wat dienst doet als kantoor.

Optimale verbinding met de natuur

Biofilie oftewel “liefde voor de natuur”, is de filosofie waar Finnhouse zich hard voor maakt. Hierin draait het allemaal om de juiste verbinding met de natuur door toepassing van terugkerende natuurlijke elementen in de woning.

Uit wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat deze verbinding met de natuur stress vermindert, en een positief effect heeft op de gezondheid. Door het toepassen van hout, van leemstuc op de wanden, betonciré in de badkamers en een unieke zandkleurige gevlinderde betonvloer op de begane grond zorgen we deze verbinding met de natuur.

De zachte en natuurlijke kleuren, het aanwezige hout en de enorme glaspartijen zorgen voor rust en een natuurlijk karakter van de woning.

Paal & Balk systeem

De verbinding met de natuur realiseren we door ons unieke Paal & Balk systeem. Hierdoor ontstaat een vakwerk van massief gelamineerd Fins hout, dat duidelijk zichtbaar blijft in de woning.

Daarnaast is het Paal & Balk systeem geschikt om triple glas, zonder extra kozijn, tussen de houten palen en balken te plaatsen. Dit kozijn-loos bouwen zorgt voor een “schoon” zicht naar buiten, zonder verstoringen en een puur binnen- buiten effect.

Damp-open bouwen

Daarnaast zijn de bouwmaterialen die we gebruiken ecologisch verantwoord en bevorderen het leefklimaat. We maken gebruik van natuurlijke damp-open isolatiematerialen zoals hennep en vlas. Daarnaast is het constructieve hout afkomstig uit Finland, waar duurzaam bosbeheer centraal staat.

We merken dat steeds meer mensen kiezen voor houtbouw. Een ontwikkeling waar we erg blij mee zijn gezien dit CO2-reductie bevordert en dus het milieu ten goede komt. Hoe meer hout, hoe meer CO2 opslag.

In de aflevering “houtbouwers” van tegenlicht, wordt heel duidelijk uiteengezet wat de voordelen van houtbouw zijn en wat dit betekent voor het milieu. Maar naast de positieve bijdrage aan het milieu, hebben onze houten woningen dus ook een positief effect op de gezondheid van de bewoners.

Gezond voor de natuur, gezond voor de bewoners!

Klik hier om de expertise van Finnhouse Houtbouw te leren kennen!

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief