Home » Bouw je eigen (wo)mancave!

Bouw je eigen (wo)mancave!

Door Excellent admin

Tijd voor jezelf nodig? Bouw een (wo)mancave!

We kennen het allemaal, die dagen dat je het liefst even helemaal alleen wil zijn. En laten dat nou net van die dagen zijn dat iedereen wat van je wilt. Het liefst wil je gewoon even ontsnappen. Gelukkig hebben wij hiervoor een oplossing bedacht: bouw een (wo)mancave! Dat is een plek helemaal voor jou alleen. Je kan hierbij denken een kelder, tuinhuis of hobbyruimte. Wil jij weten hoe je het best snel een (wo)mancave kan maken? Volg onze tips!

  1. Een rustige plek

Allereerst moet je nadenken waar jij je (wo)mancave gaat plaatsen. Je bent op zoek naar rust, dan is het niet verstandig om deze op de begane vloer te plaatsen waar al je kinderen rondrennen. Er is dan een grote kans dat zij om de haverklap de kamer binnen zullen stormen. Als je een grote tuin hebt kan je bijvoorbeeld een tuinhuis plaatsen. Isoleer deze wel goed, want in de winter is het koud en in de zomer benauwd. Ook wanneer je een grote zolder of kelder hebt kan jij je daar je eigen plekje van maken. Heb je een plek gekozen, dan gaan we naar de volgende tip!

  1. Creativiteit loont

Een(wo)mancave is jouw domein. Je kan er dus alles van maken wat je wilt. Van thuisbioscoop tot bibliotheek, het is maar net wat jij wilt. Hierin kan je zo creatief mogelijk zijn. Weet je nog niet helemaal wat je wil gaan maken, alleen dat je een plek voor jezelf wilt. Kijk dan eens op Pinterest. Daar is veel inspiratie te vinden om jouw eigen (wo)mancave te realiseren.

  1. Meubels maken de kamer

Fijne meubels maken jouw leven nog een tandje aangenamer. Als je heerlijk kan neerploffen op een zachte bank kan je bijkomen van je lange werkdag. Op een harde stoel is dat toch minder comfortabel. Zorg ook voor handige opbergkasten en label ze. Dan weet je precies waar alles ligt! Onlangs bij de audicien geweest voor een nieuw hoortoestel? Dan doet je Phonak het weer op en top en kan je alles goed horen, misschien wel te goed. Om echt tot rust te komen kan je die dus opruimen in je gelabelde kastjes. Dan verlies je die in ieder geval niet!

  1. Onderhoud

Eenmaal je geliefde (wo)mancave gecreëerd, wil je er waarschijnlijk nooit meer uit. Toch moet jij je (wo)mancave net zoals de rest van je huis goed onderhouden. Dit betekent: regelmatig schoonmaken. Een mancave staat bekend om zijn bierflesjes die rondzwerven, een womancave daarentegen iets minder. Alsnog is een jaarlijkse onderhoudsbeurt meer dan wenselijk!

Onmisbaar

Wil jij een plekje voor jezelf creëren? Dan is een (wo)mancave onmisbaar! Of het nou in of bij je huis is. Een (wo)mancave helpt je tot rust komen! Veel succes.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief